Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A zabkása segíthet, hogy ne...

A zabkása segíthet, hogy ne hízzak túl sokat és megszüntetné a problémát?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Négy hónapos terhes vagyok és eddig szerencsére nem jött fel semmi, sőt egy kilót le is adtam.

Nem szeretnék sokat hízni a terhesség alatt és az orvos is max 8 kilóig ajánlotta mert elég alacsony vagyok és nagyon megterhelné a derekam és a térdem (derekam a munkától, térdem egy régi töréstől gyengébb sajnos). Ezért most könnyebb mozgással és az ételre való nagyobb odafigyeléssel próbálom ezt szinten tartani.

Kérdés az hogy ha napi egy esetleg két étkezést kiváltok zabkásával az segíthet ebben? Sajnos borzasztóan válogatós lettem és nagyon kevés dolgot tudok most megenni, de ezt szívesen eszem.

Illetve van egy elég kellemetlen dolog még, mégpedig az hogy, hát gyakorlatilag szinte leállt a bélmozgásom. Tudom hogy gáz téma de a doki csak annyit tudott mondani hogy több folyadék meg rost. Szinte gyümölcsökön élek, meg zöldségeken. Esetleg erre is lehetne a zabkása megoldás?

Köszönöm a válaszokat

2017. dec. 4. 18:04
 1/5 anonim ***** válasza:
53%

Én úgy csináltam, hogy reggelire több szénhidrát, délhez közelítve egyre kevesebb és délután már egyáltalán nem. Cukrot nem használok nagyon régóta. Steviával iszom a teát és amikbe cukrot szoktak tenni. Kenyereket is el lehet felejteni, beleértve a graham, durum és teljes kiőrlésűt is. Helyette van a csomagolt rozskenyér, nagyon nehéz ha megfogod, kb 7 szelet van benne. Könnyen kitudod számolni egy szeletben mennyi kalória, szénhidrát van.

Dia welness liszttel szoktam főzeléket sűríteni. Keress a neten rá. Nagyon alacsony a szénhidráttartalma és magas a fehérjetartalma. Én azért is vigyázok magamra, mert hízékony vagyok, ezen kívül terhességem előtt nagyon sokat fogytam, 36 hetes vagyok 4,5-5 kg a súlygyarapodásom. A védőnőn kívül egy orvos sem tette szóvá, hogy ez baj lenne. A védőnő amúgy is egy külön kategória.

2017. dec. 4. 18:24
 2/5 anonim ***** válasza:

Még mindig az előző válaszadó vagyok: 25 hetesen volt 1,5 kg a súlygyarapodásom, 30 hetesen megint másfél és 34 hetesen megint másfél ez azóta tartja magát. Tehát nekem 25 héttől volt amit a mérleg mutatott. A tippeket azért is adom, mert elkerülheted a vizesedést. Anyám 30 hetesen már 15 -20 kg nál járt, mert vizesedett. Egyáltalán nem volt egészséges szerintem.

Gyümölcsökkel azért vigyázz, azokban sok a szénhidrát , inkább délelőtt egyél belőlük.

2017. dec. 4. 18:29
 3/5 anonim ***** válasza:
A zabkása a székletnek biztos, hogy jót tesz. Ez tapazstalat, mindket gyerkocom azt eszik reggel, ha kimarad, szorul nekik.
2017. dec. 4. 18:46
 4/5 anonim ***** válasza:

Inkább többször egyél egy nap keveset! Az segít a legjobban, én 3 óránként eszek! Főleg lassan felszívódó szénhidrátokat! Gyümölcsöt, zöldséget!

Jo a zabkasa is, en csak reggelire szoktam enni! Szedsz valamilyen vas tabletat vagy kismama vitamint? Mert a vas képes arra, hogy székrekedést okozzon!:S

Nekem ami segíteni szokott az a kaukázusi kefír! A sok folyadék! Ami még jó lehet ezek a frissen préselt gyumi levek, abbol van szilvás is!:)

Boldog Babavárást!:)

2017. dec. 4. 18:51
 5/5 A kérdező kommentje:

Huh, köszönöm a sok tanácsot mindenkinek! Nagyon aranyosak vagytok. :)

Elsőnek, igen én anyám is sokat hízott (23 kg) ráadásul én is hízékony vagyok ezért is akarok odafigyelni, hogy nálam ne ez legyen. Köszönöm a tippeket, a dia lisztről még nem is hallottam, mindenképp kipróbálom. :)

Cukrot én se használok, amibe feltétlenül kell abba mind mézet teszek. Kenyeret és tésztákat se eszem igazából, azoktól mindig olyan kellemetlen teltség éreztem van. Mégegyszer köszönöm :)

Második, köszönöm a megerősítést. Volt aki azzal riogatott hogy csak rosszabb lesz a keményítő miatt. :D

Utolsó, mostanában kezdtem szedni vitamint csak, de a probléma sajnos előtte is fenn állt tekintélyes puffadással egyetemben. Az utóbbi szerencsére elmúlt. Neked is nagyon köszönöm a tippeket. Hálás vagyok mindenkinek :)

2017. dec. 4. 20:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!