Párom megivott 2 tasak neo-citran port. Közben kiderült, hogy lehet hogy terhes. Lehet-e ettől a 2 tasaktól valami baja a babának?
A teszt eredmènyètől függ,hogy terhes-e.
Befolyàsol-e valamit ez a 2 tasak por?
Bizzunk benne mert amiket olvastunk a porròl nagyon megijesztett.
Köszi
Nem ilyen egyszeru hogy nem..
Minden hatoanyagnak meg van szabva hogy melyik terhessegi korban megengedett.
Az elso trimeszterben a paracetamol tartalmuak pont tiltottak.
Szoval igen lehet baja a magzatnak, kis szazalek eselyes ugyan, de attol még lehet.
Viszont a magzatok sokat kibirnak, ez is kozrejatszik, ismerosomet a vonat utottel el, a babànak megsem lett baja, anyanak viszont medencetöres, stb..
De aki itt vaganykodik olyanokkal, hogy miket muvel terhesen megsincs baja a gyereknek lasd pl dohanyzok, olyankor megsem latnak osszefuggeseket, amikor ne adj isten szivritmuszavaros, vagy suliban diszlexias a gyerek, olyankor mintha mindenki elfelejtene a terhesidoket mikor ilyenekrol panaszkodnak, az allergias gyerekekrol nem is beszelve..
Nagyon pici az eselye, nem ijesztgeteskepp irtam, es foleg a huzamosabb ideig szedett kàrositok àrtanak, csak a sima nem valaszokat reszleteztem kicsit bövebben, mertaz egy %esély is kizàrja azt, hogy nem.
Az elso trimeszterben a legfontosabb szervek alakulnak ki, agy, sziv, stb, ezeken fog alapulni az egesz idegrendszer mukodese, ami ahogy a gondolkodast, agyi zevekenyseget, ugy még az izommüködest is szabàlyozza (beleertve szivizmot is, latast, stb)
Es megjegyeznem a babakori, joformàn altalanos hasfàjossàg sem termeszetes amugy
Ebből én azt veszem le, hogy a paracetamol azért nem ajánlott - most nem tudni, hogy vizsgálták-e vagy nem terheseken - , mert (hosszú távon, nagy dózisban, más alapbetegséggel... stb.) májkárosító hatású. Tehát a "ha nagyon muszáj" kategória, mint az, hogy "bizonyítottan fejlődési rendellenességet okoz" (ilyen gyógyszerekből egyébként nagyon kevés van, rá lehet keresni a neten).
Egyébként engem azzal nyugtatott nőgyógyász és háziorvos is hasonló - "most maradt ki és tudtam meg, hogy terhes vagyok, de pár napja még gyógyszert szedtem" - helyzetben, hogy kb. a 6-dik hétig nincs olyan szintű összeköttetés a magzat és anya között, hogy baj legyen belőle.
Nem hiszem, persze előfordulhat. Még nem tudtam, hogy terhes vagyok nagyon beteg voltam, majdnem 40 fokos lázam volt. Ritkán veszek be gyógyszert, de akkor muszáj volt. Egészséges a kisfiam.
Azt még megkérdezném attól aki írta, hogy a hasfájás sem normális, az mire gondolt?
Mint írtam ritkán veszek be orvosságot, soha nem próbáltam ki a cigit,az alkohol kimerül a szilveszteri vagy esküvői koccintásban, a kávé illatatól is rosszul vagyok. Tehát egész eddigi életemben egészségesen éltem, a párom hasonlóképpen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!