Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek mennyire egészségt...

Szerintetek mennyire egészségtelen/hízlaló?

Figyelt kérdés
15 hetes kismama vagyok 3.babával.A sok rosszullét miatt csak a penny almás vizet iszom szívesen. Viszont ez tartalmaz:ásványvízet, étkezési savat, aroma, ciklamát, aszpartam, aceszulfám K, antioxidáns, tartósítószert. Mit gondoltok ha csak ezt iszom mennyire egészségtelen, illetve mennyire hízlaló? Ugye cukrot elvileg nem tartalmaz csak mesterséges édesítőt.Tudom,hogy ilyenkor normális a gyarapodás, de nem szeretnék egy ízesített víz miatt elszaladni súly ügyileg amikor egyébként odáig élek az étkezésre.
2017. nov. 20. 07:11
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nulla kalóriás, attól nem lehet hízni, viszont csupa műanyag, csak mértékkel igyad, ne ez fedezze a folyadékszükségletet.
2017. nov. 20. 07:18
 2/9 anonim ***** válasza:
47%

Nem hízlaló, a mesterséges édesítő szerek nem túl egészségesek benne.

Almalevet (100%-os) nem próbáltál inni, ha az alma íz bejön? Esetleg próbálhatnád higítva. Gyümölcscukor van benne, szóval nem 0 kalóriás, de egészségesebb kicsit.

2017. nov. 20. 07:19
 3/9 anonim ***** válasza:
18%

Ja, mert a 100 %-os almalé nem kizárólag víz meg cukor (fruktóz) kb. Ha higítod is, kb. olyan (cukorügyileg), mint egy pohár édesebb szörp, vagy egy higított kóla. Amúgy a gyümölcslében a kólánál is több cukor van.

Szóval felejtsük már el a 100 %-os= egészségest, mert nem az. Kismamáknak amúgy sem ajánlott.

Próbáld ki a gyümölcsteákat esetleg (hibiszkusz alapúakat).

Amúgy a gyomrodat az penny-s almaital még jobban kicsinálhatja. A csapvízzel mi a baj?

2017. nov. 20. 07:29
 4/9 anonim ***** válasza:

Azt nem próbáltad, hogy almás gyümölcsteát lefőzöl, és behűtöd?

Azt is megcsinálhatod, hogy aszalsz otthon almát, és az aszalt almát forrázod le teának. (a bolti aszalványokban elég sok a cukor)

Esetleg megfőzöd kompótnak az almát (cukor nélkül) és a levét behűtöd.

2017. nov. 20. 07:36
 5/9 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy nagyon hányingerem vám kB mindentől. Egyedül ez a savanykás, szénsavas lötty az ami jól esikPedig abszolút nem vagyok híve az ilyen italoknak. Azelőtt csak sima vizet ittam. Most nem esik jól. Próbáltam citromot nyomni a sima vízben, de az sem az igazi. Nem 0 kalóriát. Elvileg 0.8 kcal van 100ml-ben.Tehát 1,5l-ben van kB 12..Köszi mindenkinek aki eddig írt.
2017. nov. 20. 07:36
 6/9 anonim ***** válasza:

És ha 1,5 literben van 12 kalória akkor mi van? Nem ettől fogsz meghízni!

Tény hogy nem egészséges, de ma már mi az? Ne együnk akkor felvágottat se, tejterméket se, húst se, gyógyszereket se.

Most ezt tudod csak meginni, mert rosszul vagy mástól. Nem lesz ez mindig így, szerintem ne ezen parázz!

2017. nov. 20. 07:48
 7/9 anonim ***** válasza:
Szerintem is akkor már jobb a cukor, mint egy mesterséges édesítő, így a hígított almalére szavaznék. Vagy próbáld ki, hogy xilittel vagy más természetes édesítővel javítasz fel egy bubis ásványvizes limonádét. De vannak természetesebb ízesített ásványvizek is bőven a piacon. Ha egyébként hányós vagy, akkor meg elhízni nem attól fogsz, amit iszol.
2017. nov. 20. 08:02
 8/9 anonim ***** válasza:

Nem egészséges 15 évig így élni, de baromira semmi bajod nem lesz most pár hónap alatt. Ha más nem esik jól, igyad ezt. Sok hányingeres kismama kólán meg ropin él, mert más nem megy le.

Azt meg nem értem, hogy egy édesítős víztől miért híznál el... Egy háromgyerekes anyának ne legyenek már ilyen tévképzetei :)

2017. nov. 20. 08:07
 9/9 anonim ***** válasza:
Üveges cappy-ken,1,5 literes barackos lipton teàn, és ízesitett vizeken éltem kb a 16. hétig. Enni is csak ropit, ràgcsàt és vajas pirítóst tudtam. Annyira rosszul voltam hogy ezeket bírtam meginni, megenni. A többi azonnal kijött. 14 hetes védőnői mérésen -4 kg-nàl tartottam. Nem a vizektől fogsz meghízni. Én most 20 hetes vagyok, végre visszakapartam a leadott súlyom. Most tartok a kezdősúlyomnàl.
2017. nov. 20. 08:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!