Sovány magzat volt már valaki hasonlóan?
Figyelt kérdés
Ma voltunk orvosnál és megmérte a fejméretét és megtapogatta a hasam az orvos, azt mondta szerinte sovány a kislányom. Nem értem miért van ez, pedig eszek rendesen. Volt már valaki így?2017. nov. 16. 22:20
11/28 anonim válasza:
31 hetesen 1500 gramm egyáltalán nem rossz. Ne hagyd magad ijesztgetni, ha most kijönne akkor is életben maradna, nem kicsi a súlya. A kajálástól meg nem függ semmi, az a lényeg, hogy a méhlepényen át tudjon menni a táplálék, nem tőled függ, nem kell aggódni. Amúgy persze sokan vannak így, de igazából sokkal kisebb magzatuk van, ha tényleg nem jól működik a méhlepény.
12/28 anonim válasza:
31 hetesen pont 1500g körülinek kell lennie a babának.Nyugodj meg azért mert lehet nem lessz oriás babád attol mèg minden rendben lessz.
13/28 A kérdező kommentje:
Engem is agyonstresszelnek, párom is veszekedett velem tegnap,hogy nem vigyázok a gyerekre.
2017. nov. 17. 10:11
14/28 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy vagytok vele, de nekem most ment el a kedvem egy másik gyerektől. Az elejétől fogva vigyáztam magamra, taplalkozasra. Múltkor az egyik orvos azt mondta, hogy fehérjét egyek a tegnapi a szénhidrátot mondta. De azt én is tudom, ha nekiallnek zabalni az sem változtatna semmin. Tulajdonképpen az a baja az orvosnak, hogy alapból nem vagyok nagyetku, kicsivel is jól lakok. Egy bizonyos mennyiség után már enni sem tudok. De ez mindig így volt.
2017. nov. 17. 10:19
15/28 anonim válasza:
A párod azért nem semmi! Nem kicsi súlyú a babátok. Tudnék neked mesélni, mert nekem nehéz terhességem volt és sokmindent láttam, a kicsi az 1000 gramm alatt kezdődik és ha megeszed a fél világot, akkor sem lesz nagyobb a súlya (persze terhességi héttől is függ jó esetben). Csak 31 hetes, nekem is ekkora volt ilyenkor a babám, mondjuk nálam nem is a súlyával volt baj, hanem én voltam nagyon rosszul. Viszont ha én nulla kajával, mínusz 15 kilóval szültem 2600 grammos babát, 36. héten, akkor hidd el, nem számít semmit a kaja, mi ugyanis semmit nem ettünk, mert mindent kihánytam végig. A baba felépíti magát, akkor is ha éhínség van. Ha megnyugtat akkor igyál fehérjeturmixot, ártani nem fog. A féktelen zabálást én nem ajánlom, láttam, hogy mennyire nem jön be, anyuka rosszul van a sok kajától, a baba meg nem fejlődik semmit. Az ijesztgetés az meg nem tudom miért szükséges, én a vége felé már nem foglalkoztam vele.
16/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ utolsó válaszoló. Azzal is riogat az orvos, hogy én vékony vagyok és a baba ezért sovány.
Mindenki támad a környezetemben, mert csak négy kiló jött fel eddig. Közben meg szerintem fogytam de mindegy. Én is pont így vagyok vele, hogy hallottam már féktelen zabalasrol mégis csak 3 kiló alatt volt a gyerek. Minden uh vagy babamozi egy gyomorgorcs lett. Barna rizs fehérje turmixot szoktam inni, sűrűbben csinálom és ez kivalt egy etkezest nálam. Ha megfeszulnek sem tudnék annyit enni, mint más a terhessegnel, pl nem vagyok kivanos sem. Ha többet eszek nem érzem magam jól, feszül a hasam. Az orvos azt mondta rá akar kötni infúzióra, mert tapintasra sovány szerinte a gyerek. Komolyan mondom kezd a terhessegem remalomma válni.
2017. nov. 17. 10:56
17/28 anonim válasza:
Én meg összezabáltam mindent terhesen, 12 kg-t híztam a végére, mégis pici volt a babám! Ez semmit nem számít! Megint első voltam
18/28 anonim válasza:
Annyira szörnyű, hogy már egy egészséges terhességet is tönkretesznek ezzel a folytonos riogatással. Ha teljesen meg akarsz nyugodni, akkor keress fel egy másik nödokit és kérd ki a véleményét, de ha bármelyik magzati súly honlapon megnézed ott is láthatod, hogy normális, átlagos súlya van. Egyébként ezt a hasad tapogatásából következtette ki a doki, hogy kicsi a súlya? Nehogy már elhidd! A minimum, hogy ultrahang alapján mondjon véleményt, tapogatásból ezt nem lehet tudni.
19/28 anonim válasza:
3145 gramm es 57 cm volt a fiam, nagyon sovany, de egeszseges. Sulyt nem tapogatassal, hanem fej es haskorfogat, valamint combcsonthossz alapjan kalkulalnak. A labhossz miatt nekem azt mondtak 4 kg felett lesz a gyerekem, hat nem jott be! Iszonyu hamar osszeszedte magat, pedig tejem csak az 5. napon lett es addig csak kolosztrumot evett (ellenben allandoan mellen vol). Ha sovany is, nem Te tehetsz rola, ne idegeskedj!
20/28 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, de sajnos mindenki engem bánt. Párom is azt mondta csak annyi dolgom lett volna, hogy vigyázzak a gyerekre. Pedig én úgy érzem mindent negtettem eddig is, egészségesen taplalkozom.
2017. nov. 17. 13:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!