Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan lehet megnyugodni,...

Hogyan lehet megnyugodni, pozitívan gondolkodni?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Első babánkat várjuk, nem igazán tudom még így, hogy mikor mire számítsak, minden újdonság. :) Tudom, hogy a tünetek lehetnek ciklikusak és persze ember és ember (kismama és kismama) is másként éli meg a dolgokat és abszolút nem törvényszerű a vetélés, sőt. De ki mivel nyugtatta magát az első vizsgálatig, esetleg a 12. hétig? Mennyire tudtatok pozitívak maradni? Vagy mennyire gondolkodtatok rajta, hogy minden rendben van-e odabent?

Minden hasznos tanácsot szívesen fogadok és próbálok pozitívan gondolkodni, csak annyi rosszat hallani mostanában és szerintem mindenki félti a babáját. :)

2017. nov. 15. 11:20
 1/9 anonim ***** válasza:
84%

Nem volt szükségem ilyenekre, nem vagyok az az aggódós fajta, mire jó az?

Gondolom az úton is átmész anélkül hogy azon aggódnál, elüt-e egy autó...

2017. nov. 15. 11:32
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Természetes, ha félsz, főleg, ha régóta vártad a babát, bár ezt nem említetted. Próbálj a pozitív dolgokra koncentrálni, olvass könyveket az anyaságról, hogy mindig tudd, épp mi történik a hasadban. :) Találkozz barátnőiddel, foglalkozz a hobbiddal, tervezd meg a szobáját, nézelődj babaruhák, kiegészítők között (azért itt óvatosan megjegyezném, hogy tényleg nem szabad mindent megvenni már az első pár hónapban, mert sajnos valóban nem tudhatjuk, hogy mi lesz, de nézelődni lehet, aztán az 5-6. hónaptól már el lehet kezdeni vásárolgatni, legalábbis én így tenném).

Boldog babavárást! :)

2017. nov. 15. 12:31
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Én sem aggódtam egyáltalán, pedig épp elég rosszat hallottam, kolléganőm is pont előtte kicsivel vetélt el 8 hetesen, mikor kiderült babánk lesz.

Valahogy éreztem, hogy minden rendben és nem lesz gond. Talán annyi volt, hogy az első 12 hétben mindig raktam be tisztasági betétet, meg volt a táskámban rendes betét, ha véletlen házon kívül elkezdenék vérezni. De ezen se aggódtam, csak a napi rutin része volt.

Most 22. hétben vagyok, pár napja görcsökkel kerültem az ügyeletre, de akkor sem lettem ideges, attól nem lesz semmi jobb.

Természetesen féltem a babám, jópár évig küzdöttem, hogy itt lehessen és már most nagyon szeretem. De hidd el, mindkettőtöknek jobb, ha nem stresszelsz feleslegesen, elég akkor izgulni, ha konkrétan kiderül valami gond.

2017. nov. 15. 12:34
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Én sem paráztam.a Férjem annál inkább.én is valahogy éreztem h minden rendben van nincs mitől tartani.mindig vártam persze a vizsgálatokat h tényleg azt mondják h minden oké de nem volt bennem h jajj mivan ha mégsem minden oké!Persze benne van a pakliban h bármi történhet de h most ezen aggódjak folyamatosan!felesleges stressznek teszem ki magam a babám és a Férjem!
2017. nov. 15. 13:39
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia.Na én pont az ellenkezője vagyok. Alig várom hogy meg legyen az első uh és hogy minden rendben legyen.Volt vetélés...kettő...szóval aggódom.Pedig nem az első terhességem van kettő gyermekem már,de mégis úgy érzem mintha az elsőt várnák.

Te hány hetes vagy?

5 hetes km

2017. nov. 15. 16:12
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Én olyan szinten pozitívan gondolkozom hogy a terhességem 8.hétéig hittem hogy minden öké. Semmi baj nincs. Pedig nem tálalták a terhességet. De én bíztam és bíztam. Aztán jött a szörnyű hír méhen kívüli terhesség. Olyan szinten veszelyben voltam mar hogy a papirokat a párom írta alá utólag mert arra sem colt idő h kitöltsük. Kivettek a fel petefészkem. De én ezek után is bizom abban hogy lesz még babánk és minden jó lesz. Mert ha nem víznek akkor már bele őrültem volna. 3 évet vártunk rá. És már több baba elment. De még most is azt mondom hogy lesz babánk. Karnagyin halványat teszteltem. De ott van. És érzem higy ó most velünk marad ennek a sok rossznak ellenére. Szóval a rosszat ne lásd ne halld. Próbálj meg mindent pozitívan látni. Tőlem os sokszor kérdezik higy nem rossz a méhen kívüli után? Annyit szoktam mondani hogy elek nem haltam bele hiába voltam életveszélyesen. De élni akartam és végig az colt a fejemben hogy élve jövök ki a műtőből. És így lett. Szval próbálj meg mindig + gondolkozni.
2017. nov. 15. 16:18
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Mi sokat vártunk a babára, majdnem 6 évet, de valahogy egy pillanatig sem fordult meg a fejemben, hogy bármi baj lehetne. Drukkolok, hogy minél előbb érezd mozogni, mert onnantól tényleg nyugiban várhatja az ember a babát, hiszen ha nagy baj lenne, akkor nem mozogna. Én a 14. héttől éreztem már, így azért tényleg nem volt min extrán aggódni. :)
2017. nov. 15. 17:01
 8/9 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz! :)

Teljesen igazatok van, hogy előre felesleges mindenen izgulni, de azért nehéz megállni (legalábbis nekem). Főleg első terhességként.

Nagyon-nagyon várjuk a Babát! :)

2017. nov. 15. 19:20
 9/9 A kérdező kommentje:
#5 Holnap leszek elvileg 5 hetes. Ha van kedved, privátban is beszélgethetünk. :)
2017. nov. 15. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!