Várható szülés előtt mennyivel előbb érdemes
berendezni a babaszobát, és megvenni a babaholmikat?
Figyelt kérdés
2 hónappal előtte elég,ha elkezdjük?március 21-re várjuk,én januárra gondoltam,de mi van,ha előbb érkezik?
2007. nov. 26. 10:56
1/8 anonim válasza:
Szia! Azért is szokták javasolni, hogy 3 hónappal (a második trimeszterben) előtte kezdjük el a "fészekrakást", mert olyankor még tele vagy energiával, könnyebben mozogsz stb. Az utolsó hónap(ok)ban azonban már egyre nehezbben fogsz tudni mozdulni, addigra én már csak max a babaruhák pakolgatását, mosását hagynám:). egyébként meg ha megtehetitek, akkor nem árt, ha előbb megvan. Grat a babához!
2007. nov. 26. 11:01
2/8 anonim válasza:
Meg fognak oszlani a vélemények. Van, aki kiscipőt vesz a terhesteszt mellé, van, aki a kórházból instruálja a férjét mobilon. Valami középutat kéne találni, ami nektek megfelel. Az alapvető dolgokat nem árt beszerezni akár 3 hónappal előbb, bababútort, babakocsit ki lehet választani és később bármikor megvehető. A babaruhával óvatosan, egy nagyobb bébire nem fog rámenni a legkisebb ruha, amit egyébként is kinőnek 1 hét alatt. Arról nem is beszélve, ha mégsem olyan nemű lesz, amilyenre berendezkedtünk... Szóval igazán rajtatok múlik, mennyire vagytok pl babonásak..
2007. nov. 26. 11:12
3/8 anonim válasza:
Szia, Mi január végére várjuk a kiababánkat és most fogtunk neki. Későbbre terveztük, de jön a karácsony és addigra szeretnék befejzni a felújítást. Én még tele vagyok energiával és sokat segítek a férjemnek. Sőt jót tesz a lelkemnek mikor a falra gyermekmintákat festhetek a kiságy kijelölt helyén. Amíg a festés nincs kész, addig bútorokat nem veszünk és a bútorok után jönnek csak az egyéb dolgok. Még jó hogy nem vettem semmit, mert egy csomó dolgot kaptam az elmúlt hónapban az ismerősöktől. A ruhákat hagyom utoljára, úgy sem tudom mekora lesz. és azt az apuka is meg tudja venni. 31 hetes kismama
2007. nov. 26. 11:46
4/8 anonim válasza:
Én Valentin napra várom a babámat. Babaágy, pelenkázó van csak. Én nem szeretnék a decemberi őrületben vásárolgatni így januárra marad a többi. Nem jön előbb és kész, mert jó neki odabenn:) Energiám is lesz, úgy érzem.
2007. nov. 26. 11:53
5/8 anonim válasza:
Szia, en a 20. hetig kb nem vettem semmit.. azutan kezdtunk lassan a bebiruhakkal, babkocsival, aggyal. Most vagyok a 34. hetben, autos ulesunk, pelenkazo asztalunk, kadunk meg babaapolo szereink meg nincsenek. Januar 10-re vagyok kiirva, elso babaval.. szerintem az elkovetkezendo 2 hetben vegzunk mindennel. A karacsonyi oruletet en is szivesen kihagyom, probaltunk jopar holmit hasznaltan vagy rokontol beszerezni.
2007. nov. 26. 12:24
6/8 anonim válasza:
Én nagyjából 12 hetes terhesen már elkezdtem bevásárolni szép lassan apránként. Minden hónapban vettem valamit, a végére már csak apróságok maradtak. (Szerencsés voltam: 13 hetesen már biztosan tudtuk, hogy fiú lesz)
Szülés előtt egy hónappal összeírtam, mi hiányzik még (már nem sok minden kellett) és egy nagy bevásárlókörúttal megvettük azt is.
Az utolsó hetekben babaruha mosás-vasalás, kiságyban berendezkedés, minden a helyére került, csak a fiamra várt, aki pont időben érkeztt :)
2007. nov. 26. 14:39
7/8 anonim válasza:
Szia!
Az első gyerkőccel kb:3hónappal előtte vásároltam.Most a 32.hétben vagyok és semmit nem vettem.Megérzéseimre hallgatva a munkahelyemen is mindent úgy hagytam.Sajna a 28.héten súlyos rendellenességeket észleltek.Ha hamarabb jön a baba,nem az a legfontosabb,hogy mit vettél meg,hanem az,hogy ne legyen probléma!Bárki be tud vásárolni,csak lóvé legyen rá.Amúgy nem vagyok babonás!
2007. nov. 30. 08:13
8/8 anonim válasza:
Wow, itt mindenki babat var...nekunk meg csak tervben letezik...de mindenki mindent ranksoz... gyerek meg nincs, de van kisagy, babaules, ruhak .... en egyet kertem ha valaha vegre babas leszek en is egy vadiuj jo minosegu babakocsit.
Mindenkinek mas a fontos es a babaknak igazabol tok mindegy milyen szinu a szoba falanak a szine, hiszen lehet kikoltozol a nappaliba a kicsivel, hogy a parod tudjon aludni ha eppen bogomasina lesz belole...Valojaban a felnottek misztifikaljak tul ezt a dolgot. Miert gondolom igy?
Mert lassan 8 eve, hogy masok kisbabait gondozom. En abszolute nem panikolok. Egy picinek semmi mas nem kell, mint meleg tiszta hely, cici, meg tiszta popsi....es nagyon sok szeretet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!