Ikerterhességnél mikor nyugodhatok meg, hogy mindkét baba megmarad?
Ha megszülettek!
De az ikerterhessségek többségénél mindkét baba megmarad, az a ritka, ha valami miatt nem. Emiatt idegeskedni értelmetlen dolog, mert gyakorlatilag nincs esély rá!
16hetes ikerterhes vagyok, én spec a genetikai vizsgálat eredményére várok...ha ez megvan jön a 18hetes uh...utána egy fokkal biztosabban fogom érezni magam.
De am az már jó érzés volt, amikor 8hetesen mindkettőjük szíve dobogott :)
Sajnos vesztettem már el babát, így nincsenek illúzióim, mint elsőterhesként. De hiszem és bízom benne, hogy velünk maradnak.
Amikor megszületnek, tudnak már önállóan lélegezni és beindul rendesen az emésztés. Nekem legalábbis azt mondták, hogy akkor lehet fellélegezni, igaz én hármas ikres terhes vagyok. Nekünk azt mondták, hogy 10% esely van arra, hogy 12. hét után legalább egy baba méhen belül, szülésnél vagy szülés utáni időszakban meghal. Ha egy babát elvetettünk volna és ketten maradnak, akkor ez 1%-ra esik vissza.
De nem kell erre gondolni. Fokozottabb figyelem és terhesgondozás kell, de bízni kell a legjobbakban. Én pl abszolút bízok a babakban és abban, hogy a testem képes lesz végigcsinálni ezt az egészet (egy alkalommal pl sajat felelossegre a kórházból is hazajöttem), de minden nap háromszor merem a vérnyomásom. Hetente egy nap a cukromat három étkezés után. Minden reggel mérlegre állok, este megnézem, hogy nem dagad-e valamelyik bokám. Két hetente jarok terhesgondozásra.
Orvosom mindig azzal köszön el, hogy bízzunk a legjobbakban, de legyünk éberek.
Mikor még nem tudtuk, hogy gondok vannak, akkor az első trimeszter után nagyjából megnyugodtam.
Utána rémálom volt minden.
1 éves korukban nyugodtunk meg, azt mondták, most már rendben lesznek.
Bocs az őszinteségért, de ilyen is van.
Szia.
Nyugodj meg, nincs miért aggódni, ha nen adtak rá okot.
26 hetes vagyok a vegyes párosommal.
11. hétig véreztem, kórházban is voltunk emiatt. Aztán jött a kritikus 19 hetes genetika, nekem azért kritikus, mert a kis fiamnál akkor derült ki, hogy nagyon beteg és sajnos be kellett a terhességet fejezni.
Hál istennek az ikreknél minden a legnagyobb rendben. Múlthét csütörtökön voltunk a dokinál, aki folyton nézi őket ultrahangon, és megjegyezte, hogy ritka, mert az egyik iker nagyon sok esetben kisebb, mint a másik. De nálunk mindez nem áll fenn, de döntő szerepe 30. héttől lesz a súlyuknak. És teljesen egyetértek azokkal a hozzászólokkal, akik azt írták, hogy majd ha megszületnek. :)
Én nem vagyok lombikos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!