Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akinek koraszüléssel végződött...

Akinek koraszüléssel végződött a terhessége és utána vállaltak még babát milyen befolyással volt rá? Terhesgondozás során pl? Az utána következő is koraszülés lett-e? Mesélnétek róla?

Figyelt kérdés

Első terhességemkor 35+6 hetesen szültem, teljesen spontán indult, természetes úton született. Okát nem tudni. Szerencsére már minden ok vele. Lelkileg még nem sikerült tejesen feldolgoznom.

Gondolkozunk a következő babán, de érdekelne, hogy ez milyen befolyással van a következő terhességre.

Érdekel az is, hogy a terhesgondozás miben más? Jobban odafigyelnek? Illetve az is, hogy a következő babát sikerült-e kihordani végig?

2017. nov. 10. 12:00
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Ráadásul 1 hónapos korában (amikor születnie kellett volna) elhagyta ezeket (apnoé, spontán naplemente).

Családunkban szinte csak túlhordás volt egyébként, a legkisebb gyerek is 3 kiló volt. A férjem is és én is 3,5kg-al születtünk időre, ill. időn túl.

2017. nov. 10. 17:45
 12/20 anonim ***** válasza:
0%
Ezek nem azért voltak, mert 36. hétre született. Én is akkor szültem, több barátnőm is, semmi gond nem volt. Rendes csecsemöosztályon voltunk, volt aranyóra, azonnal szopizott, 4 nap múlva mehettünk haza. Van viszont olyan barátnőm, aki a 40. héten szült súlyos beteg babát, szóval ez nem ilyen egyszerű, hogy csak azt kell nézni mikor jön ki a baba, ráadásul van 40. hetes kissulyu baba is, mert nem kap annyi táplálékot bent, mint kellene. Sárgaság, szerintem tök gyakori, többen sárgulnak be, mint amennyien nem. Nem azért lett jobban a fiad, mert akkor töltötte le a terhesség idejét. Az én babám refluxos volt, rá lehet fogni azt is a koraszülöttségre, de csak 3 hónaposan lett jól.
2017. nov. 10. 17:55
 13/20 A kérdező kommentje:

A kérdésemet nem ezért tettem fel! Bocs, de ehhez nincs türelmem, hogy itt vitatkozzak én ezt az orvosokkal már megbeszéltem.

Ő 35 hetes volt, 34 hetes méretekkel. A kórház protollja szerint mindenképpen viszik a 37. hét előtt született babákat az intenzívre 1 napra. A magzatvíz mennyisége, a méhlepény állapota, vérnyomásom, cukrom, súlyom (8 hónap alatt 10 kg, szülés után 2kg plusz), stb. mind rendben volt, tök átlagos 3 kg körüli gyerek lett volna a 40. hétre. Egyértelműen "éretlen" volt még.

2017. nov. 10. 19:18
 14/20 anonim ***** válasza:
42%
Fogd már fel, hogy rosszul tudod. Bocs. 35 plusz 6-ra szültem, a baba végig velem volt a csecsemő osztályon. Én nem tudom te hol szültél. Valami más baj volt vele ezek szerint, ami miatt nem kaptad meg. Éppen ezért ha a második gyermeked is a 36. héten születik akkor vagy lesz gond, vagy nem, ez akkor is így van, ha a 38.-on születik. De ha neked úgy jó akkor paráztassad magadat nyugodtan ezzel a 36. heti koraszüléssel, amit egyébként szinte az összes csecsemő tök simán átvészel, csak az a gond, hogy más is elolvassa és azt fogják gondolni, hogy a 36 hetes babájuk rögtön megy az inkubátorba, meg ilyen hülyeségek.
2017. nov. 10. 19:37
 15/20 anonim ***** válasza:
44%
2,9 válaszoló vagyok! Igen, minden nap számít! Egy 28-32 hetes terhességnél tuti! Nekem a dokim azt mondta, ő a 34 héthez húzná a koraszülés határát, ugysnis akkor már jól fejlettek a babák, nagyrészt már csak híznak. Tényleg ne paráztasd magad ezen!
2017. nov. 10. 20:18
 16/20 A kérdező kommentje:

Igen, jól fejlettek, életképesek pl. lélegeztetés, inkubátor nélkül is. Ez a lányomnál sem volt másképp, de akkor is vannak koraszülött "betegségek", millió egy helyen le van írva, könnyen utána lehet nézni. Nem mondom egy szóval sem, hogy minden korababánál problémák lesznek, de van ilyen is.

A 37. hét előtti születésnél nálunk kötelező 1 nap megfigyelés az intenzíven, a gátmetszés is, és nem lehet ott velünk. Egyébként 9-9-es agparral született.

Részemről lezártam ezt a kérdést, hasznos választ nemigen kaptam. Azoknak köszönöm, akik nem csak kötözködni jöttek ide.

2017. nov. 10. 20:44
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 34. héten elfolyt a magzatvíz, második gyereknél. Faros is volt, azonnal császár. Igazából olyan gyorsan történt, nem is volt idő izgulni, egész jó súllyal született, pár napot volt inkubátorban. Szóval nem éltem meg traumaként. Az oka ismeretlen, fertőzést nem találtak, annyi lehet, hogy osztott a méhem, ezért kisebb súlyra is jobban feszíti a falát...de ennek ellentmond, h az első gyerekem 3.5 kg volt 39 hétre...

Bevállaltuk a 3.-at, most vagyok 32 hetes. Nem igazán más a terhesgondozás, csak már korábban átbeszéltük hogy szükség esetén mi a teendő. Mivel az ok bizonytalan így nem tudunk semmit tenni. Viszont az éjszakáim borzasztósk már hetek óta, nem merek forogni mert így folyt el a magzatvíz... Tudom h butaság de ez van. Illetve ez a baba is harántfekvéses és ez is indukálhat idő előtti burokrepedést. Szóval izgulok minden plusz napért.

Szerintem vágj bele kérdező, főleg ha nem találtak okot...35 hét vége azért már nem olyan kora...

2017. nov. 10. 21:25
 18/20 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam 33. hétre született, 1470 grammal hellp szindróma miatt sürgősségi császárral.1 hónap kórház, aztán műteni kellett sérv miatt szóval mi is átéltünk komoly dolgokat.Mi most kezdtünk el próbálkozni a tesòval.Persze bennem is van félsz, és lelkileg engem is nagyon megviselt amik velünk történtek, de nagyobb a kistesò utáni vágy mit a félelmem.Az én kisfiam másfél éves, szóval lehet, hogy időt kell, hogy adj még magadnak, míg kisebb volt hallani sem akartam egy újabb gyerkőcről,de ahogy betöltötte az egy évet éreztem, hogy csak jó lenne még egy lurkó.
2017. nov. 10. 22:36
 19/20 anonim ***** válasza:

Szia!

Fiam 35+6 hetre szuletett, elfolyt a magzatviz egy reggel. Sima szules volt semmi problema. Azt hogy koraszulott, csak papiron lattam leirva amugy total nem ugy vette senki, 3 kilos volt es 3 nap utan hazajohettunk.. szepen szopizott is. Amugy egyetertek veled, amiken keresztulmentetek tuti a koraszulottseg miatt volt. attol meg h az en fiamnak u.ennyi idosen nem voltak problemai masnak meg lehetnek, kellett volna az az egy honap neki.

Aztan a lanyom 15 honapra ra megszuletett derult egbol villamcsapas 28+5 napra. Bementem h sokat kemenyedik a hasam reggel es par ora mulva csaszaroztak is mert keresztbe fekudt. Amig a csaszaros dokikra vartam elenken mozgott a hasamban, szegeny mit se tudott rola h o most meg fog szuletni. Remalom volt es elet-halal azt se tudtam hazavihetjuk-e a korhazbol. 2 honap korhaz es most egeszseges 1 eves hala Istennek. Megusztuk karosodas nelkul.

Aztan most ujra terhes vagyok, nagy remenyekkel belevagtunk dr minden nap aggodok szinte h ne legyen koraszulott. Sztk-ba jarok, elozmenyeimben mindenhol feltuntetik hogy ket koraszules de kulonosebben nem foglalkoznak vele. Igaz meg csak 14 hetea vagyok es majd a 20. Hettol kezdem el faggatni oket a megelozesrol. Az a helyzet h ket szulesemnel fogadott dokijaim voltak akiknek fizettem de nem annyira figyeltek ram oda, es az a tapasztalatom h sztkban viszont akarhanyszor problemam volt a terhesseg alattpl bevereztem nagggyon profin egy filler nelkul ellattak es figyeltek ram, tajekoztattak stb. En is azon filozok hogy elozhetnem meg az ujabb koraszulest de nem tudom. A doki legutobb azt mondta benne van a pakliban vagy igen vagy nem... probalok pihenni amennyit a ket kicsi mellett lehet de nem nagyon lehet ezt megelozni. Akkor ott van az arabin pesszarium amit a mehszajra raknak h ne szulj elobb de arra a mostani sztks doki legyintett h nem kell de nem indokolta meg mikor kerdeztem. Na meg ugyanannyi az esely h a testednek nem tetszik az idegen anyag meg begyullad stb mint a koraszulesnek.

2017. dec. 14. 22:50
 20/20 anonim válasza:
Szia. A fiam 31.hetre született 1710gr. Az ikrek rá 7 évre 30.hetre 1180-1250gr. Most szintén kismama vagyok 26.hetet töltöm de kicsit féltem belevágni mert nem szeretnék újra hónapokat tölteni a kórházban. Bár hála istennek egyik sem volt életveszélyes helyzetbe de akkor se mindegy se a szülőknek sem a gyerekeknek.
2018. máj. 7. 18:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!