Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 21 hetes terhes vagyok....

21 hetes terhes vagyok. Fektettek már be közülete toxémia gyanúval valakit a kórházba?

Figyelt kérdés
Most fekszem be hétfőn, mert magas a vérnyomásom (140/90 körüli) meg az felett egy kicsivel a vérnyomásom ill. dagad a bokám. Nagyon félek, hogy elveszítem a babám. Volt valaki hasonló helyzetbe?
2008. okt. 23. 10:21
 1/7 A kérdező kommentje:
Jó lenne ha valaki tudna válaszolni, ha nem is volt ilyesmi helyzetbe, mert nagyon félek, hogy idő előtt meg kell szülnöm a babát. Kérlek segítsetek!!!!!
2008. okt. 23. 10:55
 2/7 anonim ***** válasza:
52%

Én ugyan nem vagyok ilyen helyzetbe, de gondolom azért fektetnek be hogy segítsenek és ne legyen gond a babával meg veled se úgyhogy ne aggódj!

Egyébként nem értem miért kell befektetni? Diétázol? Só és fűszermentesen? Szedsz vérnyomáscsökkentőt?

Mert szerintem első körben ezeket kéne "kipróbálni" és ha még így is fent áll a gyanú csak akkor kellene hogy befektessenek, persze nem vagyok doki, csak én azt hittem ez így működik.

Mi hétfőn leszünk 37 hetesek, nekem is vizesedett nagyon a bokám a 25.héttől, aztán nem eszem annyira sósan, pihenek és egyáltalán nem szokott már bedagadni. A vérnyomásom pedig nekem is mostanába 140/90 körüli, afelett mondjuk még nem volt, de nekem arra is azt mondták hogy mérjem naponta többször és ha kicsit is fölé megy irány az ügyelet és vérnyomáscsökkentőt írnak fel. 21 hetesen mondjuk tényleg korai ez a magas vérnyomás, de próbálj pihenni nem sósan enni, minél több gyümit, zöldséget és biztosan javulni fog a helyzet! Fel a fejjel! Tudom könnyű mondani hogy ne idegeskedj meg ne félj, de ezzel most csak tényleg rontasz a helyzeteteken!

Én drukkolok! És jobbulást!

2008. okt. 23. 11:16
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én 34. hétre szültem súlyos toxémiával, császármetszéssel, mert a baba szívhangja kezdett rossz lenni. Egy nappal előtte mentem csak be a kórházba sajnos, fél hónappal előbb kellett volna, akkor biztosan tudtak volna segíteni. Amikor bementem 160 volt a vérnyomásom és három keresztes fehérjés a vizeletem, három méhfali infarktust is kaptam. Azt mondta a nővér, hogy onnan már szülésig nem fognak kiengedni.

21 hetesen a toxémia elég komoly dolog és mivel nálad már kialakult, ezért nem írnak fel vérnyomáscsökkentőt és kell diétáznod a kórházon kívül. Ezt most neked majd a kórházban kell alkalmazni gondolom. Ne félj, a kórházban nagyon jó helyen leszel és arra gondolj, hogy a cél az, hogy minél később szülessen meg az a picike. Sajnos ez most így alakult.

Én is aggódom egyébként újra, mert második babámmal 35. hétben vagyok és újra kezd felmenni a vérnyomásom úgy, hogy egész terhesség alatt vérnyomáscsökkentő gyógyszert szedtem és már emelt adagban az utóbbi egy hónapban...szóval én is készülök!

Nagyon drukkolok Nektek!!!!!!

2008. okt. 23. 11:49
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, amúgy már szedek vérnyomáscsökkentőt 2x1 Dopegytet. És elkezdtem kicsit sótlanul enni. Azt mondta az orvos, hogy csak egy kivizsgálás lesz. 24 órás vérnyom. mérőt raknak fel + vérvétel meg szemészet. Még egyszer köszi a válaszokat.
2008. okt. 23. 13:27
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem akarlak ijesztgeni, de nekem a 23. hétben kellett megcsászározni, mert annyira felment a vérnyomásom, hogy már 3x2 Dopegyttel sem tudták levinni, volt 150 meg 160/100 is, de az szülőszobára 220/130-al vittek fel. :( De nálam egészen más volt e helyzet, mert én előtte vesebeteg voltam és bár terhesség 22. hetéig minden rendben volt, a 23. héten kezdett leállni a vesém. Nagyon kell vigyázni a terhesség alatt a magas vérnyomással, mert veszélyes lehet a babára nézve, de ha a kórházba be tudják állítani gyógyszerekkel akkor nem lehet gond. Arra azért készülj fel, hogy lehet nem hordod ki 40. hétig csak olyan 35-36 hetes koráig, de akkor már teljesen fejlett lesz a baba. Fel a fejjel az orvosok segítenek és biztos minden rendben lesz majd. :)
2008. okt. 23. 17:58
 6/7 A kérdező kommentje:
3.válaszolónak. És megtudták menteni a kisbabádat. Csak azért kérdezem, mert már hallottam ilyenről, hogy meg tudták menteni. Sajnálom, hogy ilyen korán kellett megszülnöd. Köszi a választ.
2008. okt. 23. 18:57
 7/7 anonim ***** válasza:
Sajnos nem. :'( 5 napot élt szegény. Nagyon kicsi volt még 460 grammal született és a sok gyógyszer amit kaptam a vérnyomásomra, nagyon legyengítette.
2008. okt. 23. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!