Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Most kaptam a hirt, hogy...

Most kaptam a hirt, hogy meghalt egy volt osztálytársam. Én 8 hetes terhes vagyok és anyukám azt mondja h kismamaként "nem szabad" elmenni temetésre. Mi a teendö ilyenkor?

Figyelt kérdés
Szerintetek? Hasonló helyzetben más mit tenne?
2008. okt. 22. 17:57
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
83%

Nekem közeli ismerösöm halt meg,és nem mertem megnézni,féltem ha làtni fogom,akkor sirogörcsöt kapok(én is érzékenyebb tipus vagyok)

Nem mentem el de nem babona szempontjàbol,hanem mert féltettem a babàmat a stressztöl.

Menj ki a temetöbe késöbb egy szàl viràggal,meg gyertyàval.

21 hetes kismami

2008. okt. 22. 19:36
 12/18 anonim ***** válasza:
78%

nekem is meghalt egy évfolyamtársam, és én nem mentem el a temetésre, hanem utána pár héttel vittem a sírjához virágot, és ott és úgy emlékeztem Rá!

Részvétem.

2008. okt. 22. 19:53
 13/18 anonim ***** válasza:
52%
Sziasztok. Hát lehet, hogy nagyon tudatlan vagyok, de Én ilyen hülyeséget még életemben nem hallottam, hogy terhes nő ne menjen temetésre, meg ne lásson halottat stb. Én nemrég voltam egy kollégám temetésén, 21 hetes voltam akkor kb. Azért mentem el, mert így éreztem helyesnek, plusz, szerencsére, nem vagyok túlérzékeny, nem mondanám, hogy maga a temetés megviselt volna. Inkább az adott ember elvesztése fájt, de az fájt volna akkor is, ha nem megyek el a temetésre. Szerintem, azt tedd, amit helyesnek és jelen állapotodban kényelmesnek érzel. Ha rossz érzéseket kelt Benned a temetésen való részvétel, akkor ne menj el. De ne ilyen idióta babonák miatt cselekedj így, vagy úgy....
2008. okt. 22. 20:00
 14/18 anonim ***** válasza:
77%

Az unokanővérem nem jött el a nagymamánk temetésére, nem emlékszem pontosan mennyi idős volt, de az utolsó három hónapban volt az biztos.Akkor megvetettem.Hozzáteszem február elején volt és nagy fagy volt.Most hogy én is babás vagyok én is meggondolnám mert kb 10 percet ha bírok egy helyben állni mert elfáradok gyorsan.Így aztán mostmár megértem őt is.Amúgy a babona szerintem hülyeség, ez pont olyan hogy nem szabad megvenni a babának hamar a cuccokat,én megvettem kb 7 hetes voltam az első zoknit.Nem hinném hogy egy zoknitól vagy a te esetedben egy temetéstől függne.Én személy szerint Istenben hiszek nem a babonákban.De te dönts, neked mi alegjobb, szerintem így a legtisztább.

13 heteske

2008. okt. 23. 10:51
 15/18 anonim ***** válasza:
78%

Az élet és halál elválaszthatatlan, ezért ha nincs egészségugyi gondod nyugodtan menj el. Nekem eskuvom elott három rokonom halt meg egy hónap alatt, akkor a babona szerint férjhez sem mehettem volna?!

Egy 32. hetes kismama

2008. okt. 23. 12:51
 16/18 anonim ***** válasza:
71%
Szia én még ezt a babonát nem halottam,hogy nem szabad terhesen temetésre menni és halotat megnézni.Sajnos nekemis a nagypapám haltmeg 1 hónapja akkor voltam 23 hetes és nagyon megviselt és még megis néztem sőt volt,hogy egyedül voltam bent a ravatalozóban vele a babonákba nem szabad hinni.Dönts szived szerint.
2008. okt. 23. 13:12
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg arról szólhatott a babona, attól féltek régen, hogy a halott lelke megszállhatja a magzatot. Úgy hitték, hogy ilyenkor a megszületendő lélek még nem tartózkodik állandóan a testba, inkább csak az anya körül lebzsel, és esetleg elfoglalhatja a helyét egy frissen eltávozott lélek. Szerintem ez azért nem ilyen egyszerű, nomeg őrangyal is van a világon, , nade nem is akartam én ebbe ennyire belemenni, csak szerettem volna rávilágítani a hiedelem hátterére, amiről már lehet, hogy anyukád sem tud, mert ő is csak átvette a szokást az ő anyukájától, meg régen annyira féltek az ilyenektől, hogy beszélni sem mertek róla, csak kategorikusan kijelentették, hogy kismama temetésre ne menjen.

Egyébként én is voltam 20 hetesen. Nem volt annyira megrázó a dolog, mert egy nagyon idős nénit temettek, akinek amúgy nevetés volt az egész élete, így még a temetésen is arra tudtunk gondolni, hogy de jót röhög ő most rajtunk fentről :) (Közbe tudtuk, hogy bár mindíg jókedvű volt, azért az utolsó években már nagyon beteg volt)

2008. okt. 30. 09:05
 18/18 anonim válasza:
Nekem is mondták ezt a babonát, de nem tőrödtem vele: tavaly ősszel elmentem egy temetésre, és annak ellenére, hogy nem volt közeli ismerős, nagyon megrázott: végig zokogtam a szertartást. Nincs összefüggésben tudom, de a kisbabi elment tőlem pár héttel később teljesen váratlanul, így most biztonsági játékosként kerülök minden stresszesebb helyzetet.
2017. okt. 6. 20:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!