Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha valaki megszül például...

Ha valaki megszül például 35hetesen az még koraszülött babának számít?

Figyelt kérdés
Mikortól nem koraszülött,hány hetes kortól?
2010. máj. 30. 13:23
 1/9 anonim ***** válasza:
79%
Szia...én úgy tudom,hogy a 37. hét elött született babák koraszülöttnek számítanak.
2010. máj. 30. 13:31
 2/9 anonim ***** válasza:
Igen az még koraszülés,de ha meg is születik,baj már nem nagyon lehet. 35hetes baba már simán 2,5kg felett van.
2010. máj. 30. 13:48
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem biztos, hogy koraszülöttnek számít.Nemcsak a baba korától,hanem a fejlettségétől,állapotától is függ,hogy kit nyilvánítanak koraszülöttnek.A barátnőm kislánya a 36. héten született.Mégsem nyilvánították koraszülöttnek, mert egészséges, jól fejlett baba volt.Annyi hátrányát érezték csak, hogy a baba-mama szobába nem volt az anyukája mellett, mert jobban megfigyelték.Már 6 hónapos, és okos, ügyes kiscsaj.
2010. máj. 30. 14:00
 4/9 anonim ***** válasza:
70%
Én úgy tudom hogy 37.hét előtt és 2490gr alatt született babákat nyilvánitják koraszülötnek.
2010. máj. 30. 14:07
 5/9 anonim ***** válasza:
0%
Tök mindegy mennyire fejlett ha a 37. hét előtt születik akkor koraszülött.
2010. máj. 30. 14:58
 6/9 anonim ***** válasza:
Akkor a 36.hétre született babát nem koraszülöttnek nyilvánító orvosok mind hülyék...
2010. máj. 30. 15:07
 7/9 anonim ***** válasza:
44%

Miért ezt nyilvánítani kell? Hol?

De valahol mégis, ha megfigyelték az egyébként egészséges csecsemőt. Az én fiam 40 hétre született éjfélkor és hajnali hatkor kihozták és többet rá se nézett a kutya se. Ja de reggel egy csecsemőorvos a bodyn benyúlva meghallgatta a szívverését. Ja meg egyszer mondták, hogy szoptatás után le kéne mérni mennyit szopik, de nem vittem be leméretni, mert megkérdeztem ha nem engedem lemérni hazamehetünk, azt mondták igen. Így úgy döntöttem az én gyerekemet ne méricskéljék.

2010. máj. 30. 15:15
 8/9 anonim ***** válasza:
51%

Én 35. hétre szültem, már hetek óta nyitott volt a méhszájam, ha jól emlékszem 2111, egyik este egyszer csak megrepedt a magzatburok, elfolyt a magzatvíz.

Nagyon megijedtem, bementünk a kórházba, ahol 2 óra múlva kibújt a kislányom. Az volt az első kérdésem, hogy nagyon pici-e. Azt mondta a doki, egyáltalán nem: 2870g volt a súlya és 50 cm volt a hossza. Volt aki 38 hétre 2,5 kilós babát szült mellettem.

Minden rendben volt a kislányommal, egyáltalán nem nyilvánították koraszülöttnek, végig velem volt, nem került koraszülött osztályra. Ugyanúgy pár nap alatt hazamehettünk,mint a többiek. Egy kicsit besárgult ugyan, volt kékfényben fél napig, de az független sztem a kortól.

A gyerekorvos, mikor jött látogatóba, azt mondta, abból látszik, hogy kicsit korábban jött,hogy kicsit szőrös volt a háta meg a füle, de ez 2-3 hét alatt kikopott.

Most 33 hetes vagyok a 2.kislányommal, most is nyitva van a méhszájam,bár nem annyira,mint az elsőnél(3110). Most többet pihenek, azt mondta a doki,hogy legalább megint a 35. hétig húzzuk ki. Én így utólag nem bánom,hogy meglett előbb, az utolsó hetek kellemetlenségeit megúsztuk.

2010. máj. 30. 15:32
 9/9 anonim ***** válasza:
Szia! Az én lányom 35.hétre született, és nem volt a papírunkon hogy kora szülött. Az írták 40.hetesnek megfelelő magzat. Pedig tuti hogy 35 hetes volt, mert egy műtét miatt nem lehettem előtte a férjemmel, és első együttlétkor meg is fogant a babánk. 3240 gr,és 52cm volt amikor megszületett. Így nem tudni hogy mikortól száít koraszülöttnek. Elvileg a szülésznőm azt mondta a 2500 gr alatt levő babákat kezelik koraszülöttként!
2010. máj. 30. 17:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.