Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Csak számomra érthetetlen...

Csak számomra érthetetlen hogy idösebb terhes kismamák ahelyett hogy ügyeletre menének inkább a Gyakorin akarják megfejteni mégis mi bajuk lehet?

Figyelt kérdés
Eddig sosem irtam semi negativat senkinek DE egyszerüen nemtudom felfogni hogy olyan kismamàk akik nemsokàra anyàvà vàlanak miért itt kérdezik hogy baj e ha gőrcsöl és keményedik egyszerre ×× hetes terhesen ahelyett hogy ügyeletre mennènek.
2017. okt. 28. 13:40
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Multkor 1 kismamának már 2 hete folyt a magzatvize,ide töltötte fel a kèpet rola,rá pàr napra vilàgra hozta az 560 g os csöpsègét,hàlistennek jolvan.De lehet ha màr az első hèten elmegy orvoshoz a panaszàval akkor tovàbb vitte volna a terhességét.Mindenhol vannak bunko lekezelő orvosok de azért ez nem indok rà hogy ha ilyen panaszunk is van ne keressünk fel 1 orvost akàr ügyeleten is.
2017. okt. 28. 16:09
 12/19 anonim ***** válasza:

Aki lefotózta a folyadékot, ő végül megszült? Akkor kerültem kórházba, nem követtem a kérdést tovább.

Én írtam korábban, hogy nem futok mindennel kórházba. De ilyen gyanú eseten nekem egyértelmű, hogy nem várok heteket. Felhívnám az orvosomat és megkérném, hogy nézzen meg.

2017. okt. 28. 17:19
 13/19 A kérdező kommentje:
Igen ö volt az
2017. okt. 28. 17:34
 14/19 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom elképzelni, hogy már az ügyeleten csücsül és mivel órákat is váratnak belefér, hogy megkérdezzék a gykn. Sőt még választ is előbb kap, minthogy orvos látná.
2017. okt. 28. 18:14
 15/19 anonim ***** válasza:

Engem is felzaklat néha egy-két kérdés. Pláne mikor azt írja a kérdező, hogy a vérzéssel majd 1 hét múlva megy orvoshoz és hasonló sztorik.

Az az igazság, hogy tényleg vastag bőrt kell a kismamáknak növeszteni az arcukra, hogy elviseljék a sürgősségi ellátáskor kapott fejmosást.

Kora terhesen barnázással mentem be és beszólt a doki, hogy ezzel nem tudtam megvárni a holnapi szakrendelést?? Élt a magzat, progit a saját dokim írt fel végül.

Most a terhesség végén szintén jogos panasszal mentem és mondtam is, hogy mire gondolok, erre kiröhögtek a nővérek. Végül kiderült, hogy eltaláltam mi bajom van és igen súlyos betegségem van.

2017. okt. 28. 18:30
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
15# nevetséges a hozzáállásuk sok helyen. Még ha úgy is van vele, hogy hülye vagy, mi az, hogy kinevet? És sok helyen az orvos is ilyen. Testvéremnek volt egy nagyon súlyos fertőzéses betegsége, amivel élet-halál között volt kórházban hosszú hetekig. Mikor felgyógyult akkor nem sokra rá egy másik családtagunk rosszul lett, így mikor ő bement hozzá, akkor szólt a kezelő orvosának, hogy neki mi baja volt és érdemes lenne arra is leszűrni a beteget, mivel sokat érintkeztek és sok tünet átfedést mutat. (Mindezt azért, mert abban a kórházban az ő baját nem tudták kideríteni, félholtan akarták hazaküldeni, csak nem sikerült, mert a folyosón összeesett és végén mentő szállította másik kórházba...) Erre az orvos lekezelően közölte vele, hogy milyen hülyeséget beszél, olyan biztos nincs neki, mert azt csak a kórházban lehet elkapni. Erre ő meg közölte, hogy ő SEM volt kórházban, mégis elkapta és tudja-e egyáltalán, hogy miről beszél, hogy mi az és hogy terjed. Erre még röhögve oktatta tovább a doki, hogy mit okoskodik, olyat nem lehet elkapni csak akkor, ha valaki a kórházban fekszik. Egyszerűen nem normálisak. Ahelyett, hogy megköszönte volna a tájékoztatást, meg nem játssza a mindenhatót, hogy majd ő jobban tud mindent, mikor előtte áll egy élő bizonyíték arra, hogy azt se tudja miről beszél...
2017. okt. 28. 19:34
 17/19 anonim ***** válasza:
Előző terhességemnél rosszul lettem a 26 héten nagyon . Baromi erős fájdalmak,kis vérzés lábra is alig -bírtam állni. Sajnos hétvége volt . Bementünk az ügyeletre,hogy nehogy baj legyen . Na ott kb.mindennek lehordtak. Puffogott az ügyeletes nővér,asszisztens ,nővér. Hogy hisztiznek állandóan a kismamák meg biztos unatkozom . Sírva jöttem el . Hétköznap megnézett a saját orvosom is. Megnyílt a méhszáj és egy fertőzést is elkaptam. Azonnal tüdő érlelő injekciókat kaptam és befektetett infúzióra. Szerencsére sikerült bent tartani a babát . De van millió ilyen sztorin . Most babát várok de ügyeletre csak akkor mennék ha tényleg óriási baj lenne . Addig inkább kérdezek itt és messengeren a dokimtól.
2017. okt. 29. 06:32
 18/19 A kérdező kommentje:
Csajok nemtudom hogy ki hova valosi és melyik korhàzba jàrtatok de èn a Szèkesfehèrvàriban voltam mindig ès nem mondom hogy tàrt karokkal fogadtak de azért sosem küldtek haza minek mentem alapon.Sőt ugy vettem észre hogy az idősebb terheségeknèl tènyleg komolyan vesznek mindent.Szomoru hogy vannak ilyen korhàzak ahol lekezelöen beszèlnek a kismamàkal,vagy lehet èn fogtam ki és èpp jo napjuk volt.De tèny hogy vannak kismamàk akik több napos vérzés ellenére itt kérdeznek,lehet hogy tudunk nekik segitenni de azért nem vagyunk orvosok.
2017. okt. 29. 08:59
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Azért az nagyon ritka kérdező, hogy valaki görcsöl és vérzik, mint az állat és itt kérdezget a gyakorin. Tehát az már magától is a kórházba megy és ott nyilván foglalkoznak is vele.

És természetesen nem küldenek egyből haza szerintem senkit a kórházból, de a hangvétel, a szavak, amit kapnak a kismamák a kórházakban mielőtt ránéznek, na azért kérdeznek itt egyesek inkább előbb.

Meg aztán nem mindig van gond. Vannak dolgok, amik teljesen normálisak terhesen, de mivel első babás kismama, így nem tudja, ezért megkérdezi olyanoktól, akik tapasztaltabbak. Nincs ebben semmi rossz.

2017. okt. 29. 09:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!