Tapasztalt mamik! Szoptatas, hogyan mennyit?
Amikor megszületik, akkora a gyomra,mint egy cseresznye. A kórházban mondták :). Először az előtej lesz,sűrűbb,mint a rendes tej,és sárga. Ez takarítja ki a magzatszurkot a beleiből. (Az én kislányom egy fél éjjelt végigsírt,míg kijött...)
Utána,ha beindul a tejed,akkor abbahagyja a szopit,ha jóllakott. Általában bealszanak.Volt egy anyuka,neki nehezen indult a tej,a baba talán 2-3 napig is sírt...manapság nem nagyon adnak pótlást,de kórháza válogatja. Biztosan lesz tejed,ne görcsölj rá! Én 2016ban szültem.
Attól lövell be a tej, ha szoptatod a babát, a 2-3. napon. De akár később is lehet.
Addig elég az előtej.
Kelteni nem kell. Tudja ő, hogy mikor éhes, mikor álmos. Fogod hallani. ;) Nyugodtan hagyd komfortszopizni, attól is több lesz a tej.
Változó, hogy melyik baba mennyit eszik, milyen gyakran. Meg persze azon is múlik, mennyi tejed van.
Nagyon jó szoptatásos kérdezz-felelek csopik vannak Facebook-on. Érdemes belépni, olvasgatni. Rengeteget lehet belőle tanulni, és látod, hogy nem mindig megy egyszerűen, de nem baj. :) Ezt is lehet tanulni. :)
Arra készülj (és a család is), hogy az első 6 hét kettőtökről szól a babával. Összeszoktok, ismerkedtek, kb. addigra áll be a tejed. Addig teljesen normális, hogy másra nem jut idő, és kicsit szalad a lakás. :) Ezen ne stresszeld magad.
Nekem konkrétan a szülőágyon már folyt a tejem! Tehát első pillanattól !
És brutál mennyiségem volt! Hiába fejtem,mire a babucim ébredt hogy éhes újra televoltam...nemegyszer mikor elengedte a bimbóm spriccelt rá a tejcsi!
Ja,és miközben szoptattam a másik cicimhez kellett tartani a mellszívót,hogy abba folyjon! Kórházban egy doboz melltartóbetétet teleáztattam.
Igény szerint szoptattam,15 hónapig!
Minél gyakrabban kell kínálni, akkor is, ha azt gondolod, abban nincs még semmi, mert a szopizás stimulálja a mellet. Ha pl óránként mellre teszed, hamarabb beindul a tejleadó reflex. Szóval én 1-2 óránként biztos mellre tettem/fogom tenni. Ha nagyon alszik, akkor nem muszáj éjjel, de ha látod, hogy mocorog, akkor próbáld mindig! Nappal pláne! Általában elalszanak szopi közben.
20 hetes kismama.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!