Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tapasztalt mamik! Szoptatas,...

Tapasztalt mamik! Szoptatas, hogyan mennyit?

Figyelt kérdés
Nemsoka szulok, és erdekelne, hogy hogy fog legeloszor mukodni a szoptatas? A baba sirni fog ha ehes? Vagy 3 orankent adjam neki a cicit?lesz eloszor tejem? Ha nem nagyon lesz , vagy kesobb indul be, akkor ehes marad a baba? Ha szopi majd, meddig kell szoptatni? Abbahagyja magatol ha jollakott? Ejszaka felkell kelteni ha nemkel fel magatol? Bocsi a sok kerdesert de kivancsi vagyok tapasztalt anyukak velemenyere.
2017. okt. 23. 18:53
 1/6 anonim ***** válasza:
28%

Amikor megszületik, akkora a gyomra,mint egy cseresznye. A kórházban mondták :). Először az előtej lesz,sűrűbb,mint a rendes tej,és sárga. Ez takarítja ki a magzatszurkot a beleiből. (Az én kislányom egy fél éjjelt végigsírt,míg kijött...)

Utána,ha beindul a tejed,akkor abbahagyja a szopit,ha jóllakott. Általában bealszanak.Volt egy anyuka,neki nehezen indult a tej,a baba talán 2-3 napig is sírt...manapság nem nagyon adnak pótlást,de kórháza válogatja. Biztosan lesz tejed,ne görcsölj rá! Én 2016ban szültem.

2017. okt. 23. 19:00
 2/6 anonim ***** válasza:
62%
Kelteni csak akkor kel,ha sárga! Ugyanis ha besárgul a baba,aluszékony lesz. De ez sem mindig igaz. Az én lányom is sárga volt,mégis evett szépen.
2017. okt. 23. 19:01
 3/6 anonim ***** válasza:
80%
Biztos, hogy jelezni fogja ha éhes. Amint lehet tedd mellre ezzel is segítve a tejtermelést. A szülés utáni 3-4. napon szokott lenni a tejbelövellés. Addig úgy tűnhet szinte semmi tej nem jut a babának, de az előtej azokban a napokban pont elég neki. Szoptasd minél gyakrabban. Az újszülöttek egyszerre csak keveset tudnak még enni, de azt gyakran, akár óránként is ha úgy kéri. Magától abbahagyja majd ha elég neki. Igazából én úgy voltam vele, hogy ő pontosan tudja mire van szúksége, nekem meg az a dolgom, hogy biztosítsam neki.
2017. okt. 23. 19:03
 4/6 anonim ***** válasza:
65%

Attól lövell be a tej, ha szoptatod a babát, a 2-3. napon. De akár később is lehet.

Addig elég az előtej.

Kelteni nem kell. Tudja ő, hogy mikor éhes, mikor álmos. Fogod hallani. ;) Nyugodtan hagyd komfortszopizni, attól is több lesz a tej.

Változó, hogy melyik baba mennyit eszik, milyen gyakran. Meg persze azon is múlik, mennyi tejed van.

Nagyon jó szoptatásos kérdezz-felelek csopik vannak Facebook-on. Érdemes belépni, olvasgatni. Rengeteget lehet belőle tanulni, és látod, hogy nem mindig megy egyszerűen, de nem baj. :) Ezt is lehet tanulni. :)

Arra készülj (és a család is), hogy az első 6 hét kettőtökről szól a babával. Összeszoktok, ismerkedtek, kb. addigra áll be a tejed. Addig teljesen normális, hogy másra nem jut idő, és kicsit szalad a lakás. :) Ezen ne stresszeld magad.

2017. okt. 23. 19:12
 5/6 anonim ***** válasza:
43%

Nekem konkrétan a szülőágyon már folyt a tejem! Tehát első pillanattól !

És brutál mennyiségem volt! Hiába fejtem,mire a babucim ébredt hogy éhes újra televoltam...nemegyszer mikor elengedte a bimbóm spriccelt rá a tejcsi!

Ja,és miközben szoptattam a másik cicimhez kellett tartani a mellszívót,hogy abba folyjon! Kórházban egy doboz melltartóbetétet teleáztattam.

Igény szerint szoptattam,15 hónapig!

2017. okt. 23. 21:02
 6/6 anonim ***** válasza:
43%

Minél gyakrabban kell kínálni, akkor is, ha azt gondolod, abban nincs még semmi, mert a szopizás stimulálja a mellet. Ha pl óránként mellre teszed, hamarabb beindul a tejleadó reflex. Szóval én 1-2 óránként biztos mellre tettem/fogom tenni. Ha nagyon alszik, akkor nem muszáj éjjel, de ha látod, hogy mocorog, akkor próbáld mindig! Nappal pláne! Általában elalszanak szopi közben.

20 hetes kismama.

2017. okt. 23. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!