Ha a kismama 35 év felett van, melyik genetikai vizsgálat biztonságosabb a vérből levett vagy a magzatvízből vett minta alapján elvégzett?
Én "csak" integrált tesztet csináltattam, engem teljesen megnyugtatott. Integrált teszten igazából egy arányszámot kapsz, hogy mennyi az esélye annak, hogy beteg a baba. Az esetemben az esély annyira alacsony volt és ehhez képest az integrált teszt megbízhatósága, ami 95% olyan magasnak tűnt, hogy eszem ágában sem volt kételkedni. És biztosan nem mentem volna önként és dalolva magzatvízvételre...
Döntsd el te. De én a helyedben nem vállalnám be a magzatvízvételt, ha a tarkóredő jó és az integrált teszt is jól sikerül, illetve, ha az orvos külön nem küld.
Én is csinálattam egy hete magzzatvízvizsgálatot és nem volt semmi gond, maga vizsgálat meg tényleg nem vészes, pár perc az egész.
A kombinált tesztet is megcsinálattam, az AFP-m, UH-om is jó lett, de mégsem hagyott nyugodni a dolog és inkább mrgcsinálattam, nemsokára 37 leszek.
(Az integrált teszt sem 100%.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!