Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Azért születik több iker...

Azért születik több iker mostanában, mert a hormonkezelések és a beültetések miatt növekszik az esélye?

Figyelt kérdés
2017. okt. 12. 11:23
 1/8 anonim ***** válasza:
97%
Igen
2017. okt. 12. 11:31
 2/8 anonim ***** válasza:
17%
Ki mondta, hogy több iker születik mostanában ? A gyakori kérdések oldal nem fedi a teljes lakosságot. Attól, hogy itt mostanában sok az ikrek kérdés, nem kell levonni semmit. Eddig is születtek bőven ikrek. Csak az én családomban van egy csomó ikerpár. A legtöbb nem mostanában született. Csak nincsenek ide regisztrálva, semmilyen közösségi oldalra nincsenek. Apai nagyanyám 40 felett szült harmadszorra, neki lehet ezért sikerültek ikrek. Többedik gyerek is növeli az esélyt és állítólag a 40 feletti kor is. Anyai ágon szerintem hajlam van nálunk az ikerekre : nagyanyámnak is van ikre, anyumnak is, anyum húgának is, több unokatesómnak is, egyik tesómnak is lett volna, de az egyik meghalt a terhesség alatt. A sok iker rokon közül csak 2 pár született mostanában. Én már tinédzser vagyok, de oviban is volt iker a csoportban, általánosban is, gimiben is pedig ezt másik országban kezdtem. Nem olyan ritka az iker, mint sokan hiszik. Anyu idejében sem volt olyan ritka. Mint mondtam ő maga is ikerpár egyik tagja volt, ráadásul volt neki is ikerpár osztálytársa.
2017. okt. 12. 11:37
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

pedig valóban több az ikerszületés,mint 20-30 éve.mert pl.:egyre több lombikos babák vannak. A barátnőmnek is kettőt ültettek be és mindegyik megfogant.

Egy másik ismerősőmnek nem volt peteérése-és az erre kapott hormontól 3as ikrei lettek

2017. okt. 12. 11:50
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen több iker születik a kezelések miatt, főleg a többes ikrek száma emelkedik.
2017. okt. 12. 11:53
 5/8 anonim ***** válasza:

lehet, de pl nekünk spontán ikreink vannak (10 éve még fog-gátlót se szedek, nemhogy hormonok kezelés), sőt, a házunkban egy párnak szintén, ugyanígy.

persze, a lombik stb. növeli a számukat, de én nagyon sok spontán ikerrel, hármas!!! ikerrel találkoztam :)

2017. okt. 12. 16:41
 6/8 anonim ***** válasza:

5-ös! Senki nem vonta kétségbe hogy ne lehetne valaki spontán ikerterhes.

Csak annyi a lényeg hogy manapság több az ikerterhesség a fentebb leirt dolgok miatt.

2017. okt. 12. 18:45
 7/8 A kérdező kommentje:
Pont azért kérdeztem, mert olvastam egy orvosi cikket erről, hogy az elmúlt 20-30 évben megnőtt az ikerterhességek száma. Csak nem fejtették ki az okát.
2017. okt. 12. 20:52
 8/8 A kérdező kommentje:
Én is ismerek 4 családot, ahol ikrek vannak és csak az egyik fogant spontán. Nagyon köszönöm a válaszokat!
2017. okt. 12. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!