Köldökzsinór egyszer a nyak köré tekeredve jelenthet gondot?
Nekem a nyakam köré volt tekeredve a köldökzsinór amikor megszülettem. Anyukám elmondása szerint azért kapkodtak rendesen körülöttem, hogy ne legyen gond.
Egyébként nem lett semmi bajom.
Teljesen átlagos dolog, nem kell tőle megijedni. Semmi jelentősége, megszületnek szépen úgy is minden baj nélkül, meg oxigén hiányosak lehetnek úgy is, hogy a köldökzsinór semmire sincs tekeredve. Nem ezen múlik. Ez csak ilyen laikusoknak mumus, mikor valami van, azt se tudják mi az, de mivel ez egy látványos dolog számukra és még gyakori is, akkor ha valami gond volt, meg is magyarázzák rögtön azzal, hogy azért volt mer' a nyakán volt a zsinór.
Hogyne..
Nekem a nyakamra volt tekeredve mikor szulettem, emiatt oxigenhianyom volt es az egyik szemem nagyon megromlott (szerencsere a masik teljesen jo)
Nem tudom mennyit valtozott azota a helyzet, lehet most mar jobb megoldasuk van ra.
Meg csak 15+5 hetes terhes vagyok, igy meg ennek nem neztem utana.
Nekem progis csaszarom volt. Aztan en is csak a zaron lattam, hogy oda van irva: koldogzsinor 1x a nyakon.
Igazabol tenyleg semmit sem jelent, ne idegeskedj!
Semmi baja nem volt tole a gyerkocnek!:)
En mar a 24.heten eszrevettem a 4D s uh-
a 3.gyereknel, hogy a nyakan van a zsinor.
Meg is kerdeztem a dokim,de megnyugtatott,hogy ez teljesen artalmatlan.szinte mimden gyereknek a nyakara van tekeredve.azert nem nem mondjak,mert csak a kismamakra hoznak a fraszt.
Az elsonek 2x volt a nyakan es egyszer a hona alatt.az mar gaz volt.tolofajasoknal derult ki,hogy valami nem oke mert esett a szivhangja minden fajasnal.egybol vittek a muttobe.
Utana mondtak,hogy nem tudott volna megszuletni,mert nem volt eleg hosszu zsinor mar.de mondom,o rendesen beletekerte magat.
Mindharom egeszseges mint a makk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!