6hetesen nátha és torokfájás, mit lehet szedni rá?

Leírom, amit nekem az orvos engedett.
1) a forró fürdő tilos, mert az alhasi vérbőséget okoz és vetélés lehet belőle
2) gyógyteák nagy része szintén tilos, van amelyik fejlődési rendellenességet, van, amelyik vetélést okozhat
Kevés gyömbértea iható, ez megfázásra jó, de fontos, hogy nagy mennyiség tényleg nem javasolt. Tea felett gőzölhetsz kicsit, hogy az orrodat könnyebben ki tudd fújni
3) csak sós vizes orrspray használható
4) paracetamol tartalmú gyógyszer használható láz- és fájdalomcsillapításra (legolcsóbb a ben-u-ron)
5) torokfertőtlenítőnek tantum verde használható
Nekem sima torokgyulladásra a mézes fokhagyma volt mindig hatásos.
Ha fehér pöttyöket látsz a manduládon (tüszős mandula gyulladás-antibiotikumot kaptam rá), vagy belázasodsz, akkor fordulj azért orvoshoz.
Jobbulást!

Orrspray mehet! Nőgyógyászom is mondta, ahogy abszolút alaptalan a rettegés tőle. Helyileg hat, így nem okoz semmi olyat, amivel árthatnál a gyereknek. Pusztán klinikailag nem vizsgáltak minden szert kismamákra, szoptatós anyákra, így inkább ráírják a tájékoztatóra, hogy nem alánják.
Lohasztja a nyálkahártyát, de ennyi. Nem okoz vetélést stb. Értitek, nem?
Mint mondjuk a Fenistil krém, vagy a Tantum verde. Helyileg hat! Persze vannak klinikai kísérletek, hogy esetleg átjuthat-e vmi az anyatejbe stb. Túl sok a homály az a baj. És feleslegesrn riogatják a kismamákat.
A mai nyújtózós kérdés is ilyen volt, hogy agyam eldobom, de nem a kismama tehet róla, ha azt hiszi ez is árt a babának, hanem azok felelősek érte akik paràztatnak.
Én használtam. Egészséges kisfiam van. :)

12-es! Te sem vagy valami agytroszt!! Szerinted az orrspray periferian hat? Nekem ez a szakmam... lokalis keszutmeny...
A helyi nyalkahartyan fejti ki hatasat es ott fejti ki erszukito hatasat!
Az meg h minden betegtajekoztaton az van irva h terhesen kerulendo az nem azt jelenti h meghal tole mindenki hanem csak annyi h igy vedik ki magukat a gyogyszergyartok... de nem is fogok itt vitatkozni!
Ne veszekedjetek!
Köszönöm a válaszokat. Egy nap egyszer használok orrsprayt,este. Akkor muszáj mert megfulladok nélküle. Napközben tengervizes orrspray. Tea. Pihi. Méz. Már jobban vagyok szerencsére. Lázas nem voltam

Leginkább a gyümölcsteák javasoltak, amik koffeinmentesek.
Egyébként kb. a 16. héttől újra megiszom a reggeli kávémat, ennyi még nem okozott gondot a babámnál.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!