Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A feleségem 3. hónapos terhes....

A feleségem 3. hónapos terhes. De mostanába magyon sokat fáj a dereka a csípője. Néha annyira faj neki hogy sír. Gyógyszer nem vesz be elvileg nem is szabad. Nemtudjatok mitől lehet illetve mivel lehetne csillapítani a fájdalmat?

Figyelt kérdés

2017. okt. 1. 08:22
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
72%
3 hónaposan még abszolút nem kellene, hogy fájjon, hiszen nincs olyan terhelésnek kitéve még. El kell menni dokihoz, mert ez nem normális. Egyébként módjával, de paracetamol hatóanyagú gyógyszert lehet szedni.
2017. okt. 1. 09:06
 2/14 babyboom567 ***** válasza:
77%

Kedves Kérdező!

Szerintem is menjen orvoshoz.

Mert még majd ezután jön a neheze. Úgyhogy kitartás

2017. okt. 1. 09:14
 3/14 anonim ***** válasza:
49%

Nyúlnak a tartó szalagok, szélesedik a csípő, de normális esetben ez nem jár ilyen erős fájdalommal.

Mindenképp orvost kell megkérdezni, hogy ez mitől van.

Ha a terhelés miatt, akkor egy kád kellemes hőmérsékletetű vízben megkönnyebbül (a felhajtóerő tehermentesíti), de forró fürdőt sem vehet, és a legtöbb fürdősó is kerülendő.

2017. okt. 1. 09:23
 4/14 anonim ***** válasza:
41%
Orvoshoz kell menni. Kek panadolt szabad csak de azt is esszel! Nekem 6. Honap ota faj a derekam.. 3honaposan nem normalis az akkora fajdalom.
2017. okt. 1. 09:28
 5/14 anonim ***** válasza:
74%

Én ugyanígy vagyok, igaz a második terhességemmel. Gyogyzserben igaza van. Erre az egyszerű fájdalomcsillapító úgysem jó, az érősebb pl bolgárén és társai pedig tiltottak.

Beszelni kell orvossal. Nekem azt tanácsolta, hogy feküdjek hason. Nekem már ez rengeteget segített. Második nap már csak estére fájdult meg a derekam. De mondta, hogy kb 16. hétig fogom ezt bírni (hármas ikrekkel vagyok terhes). Úgyhogy mindenképpen tanácsolja gyógytornász felkeresését. Ismerek is egy kedves hölgyet, terhes kismamákra és nőkre specializálódott, jövő héten megyek hozzá. Azt mondta, hogy sejti mi a baj (első terhességemnél is jártak hozza, de más miatt és emlékezett ra, hogy a végén ezzel is szenvedtem), és van megoldás. Nagyon jó gyakorlatok vannak rá. Úgyhogy azt tanácsolom, hogy beszeljetek orvossal minél előbb. Nem kell beletörődni a fájdalomba és nem kell mindent eltűrni azért mert terhes.

2017. okt. 1. 09:30
 6/14 anonim ***** válasza:
37%
Neki nem irtak magnéziumot?
2017. okt. 1. 09:32
 7/14 anonim ***** válasza:
Ha nőgyógyász szerint minden rendben, akkor mozgásszervi probléma. Legcélravezetőbb és ingyen van, ha háziorvosi beutalóval időpontot kér a reumatológiára - ott megállapítják, mi baja van és biztos javasolnak fájdalomcsillapítást és megoldást (gyógyszer, fekvés, gyógytorna, úszás, fizikoterápia...), amit az állapotának megfelelően biztonságosnak ítélnek.
2017. okt. 1. 09:51
 8/14 anonim ***** válasza:
74%
Terhességem első tünete volt a borzasztó hátfájás, félidő után javult és a 30. héttől kezdve megszűnt. Szóval ilyen is van. Nekem 3. terhesség.
2017. okt. 1. 10:23
 9/14 anonim ***** válasza:
46%
Nekem is ez volt. Nem szedtem rá semmit, nem mertem. Borzasztó volt, de túl lehet élni. Kitartás!
2017. okt. 1. 19:59
 10/14 anonim ***** válasza:
46%
Velem ugyan ez van epp, 13.hetben jarok es a 10.het ota orjito fajdalmaim vannak a derekamban. Mondjuk nekem scheuermann kórom is van (gerinc betegseg). Nekem az orvos lidocainos kremet irt fel, viszont a vedono ova intett tole. Paracetamol tartalmu gyogyszereket se szedjen ha lehet!!!Tovabbkepzesen a vedono szint ugy ova intett ettol, sok esetben autizmust, vagy annak egyeb formait (pl. autizmus spektrum zavart okoz)..Pedig tudom, hogy sokan mondjak, hogy paracetamol tartalmu gyogyszereket nyugodtan fogyasszon a kismama.Ha lehet csak algopyrint szedjen, azt mar csak receptre lehet kapni viszont egyebkent sem art orvossal megnezetnie magat
2017. okt. 2. 17:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!