Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A terhesség alatt mire kell...

A terhesség alatt mire kell figyelnem?

Figyelt kérdés
5 hetes kismama vagyok, de mivel ez az első terhességem, nem tudom, mire kell figyelnem, ill. vigyáznom. Kérlek segítsetek!
2010. máj. 27. 20:51
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

[link]

itt sok hasznos cikket találsz olvasd el!

2010. máj. 27. 20:55
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2010. máj. 27. 21:06
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Én ezekre figyeltem: szex csak óvatosan, fürdés most még pár hétig ne (bár talán jobb lenne végig csak zuhanyozni) , emelgetés kerülése, bizonyos ételek kerülése (penészes sajt, nyers tojásos étel vagy nyers hús, tatárbeefsteak), lehetőség szerint gyógyszertárak és kisgyerkőcös helységek kerülése), hülyeségek nem olvasása :)
2010. máj. 27. 22:08
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2010. máj. 28. 15:24
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az orvosom ennyit mondott. Összes nyers hús, tojás tejtermék, ezekbe a hökezeletlen tejterméke is bele tartoznak, sok sajtot ( a finomabbakat) nem pasztörözik.

Mosni nagyon nagyon a gyümölcsöket és zödségeket, föleg olyat ami a földön nö. Ennek két oka van a nyers tojásos dolgok szalmonellát okozhatnak és egy szalmonella fertözés vetélést koraszülést okozhat. A másik pedig, a toxoplazmózis amit leginkább a nyers ételek vagy a mosatlan növényekkel lehet elkapni.

Aztán emelgetni nem kell nagyon nehezet, de ha nem vérzel, nincs semmi bajod, akkor azért mosást megcsinálhatod stb... forró fürdö mindenképpen kerülendö.

ès minél kevesebb cukros dolgot egyél. Az egyik leggyakoribb terhességi betegség a cukrosodás, és ha kiderül a közepén hogy cukros lettél, akkor végig diétáznod kell.

2010. máj. 29. 17:22
 6/10 anonim ***** válasza:

Ééééés, "normálisnak" maradni, ne menjen agyadra a kismamaság :)De komolyan: ez egy tök természetes dolog, ne hagyd el magad. A 12. hét után (ha persze minden rendben) járhatsz kismamatornára, jógára, mozogj eleget, szeddj vitamint de mellette étkezz egészségesen. Aludj, pihenj eleget. Én így tettem, csak a 33. hét után jöttek a "bajok" - vizesedés, lassabb, nehézkesebb mozgás, ilyenek.....

Bolodg babavárást!!!!!!

2010. máj. 29. 21:07
 7/10 anonim válasza:
0%

Igyál sok pálinkát

lődd be magad naponta minimum kétszer

szexelj sokkal többet de necsaka pasiddal

feküdj egy úthenger alá

és hallgattass a gyemekeddel Balázs Palit vagy minimum Zámbó Jimit.... ;)

akkor 1000% hogy halva születik...!!

2010. máj. 29. 23:04
 8/10 anonim ***** válasza:
Az a legfontosabb, hogy ne halgass mindenféle tanácsra. Meg fogsz bolondulni. Mindenki jóakartból tanácsol valami tutit, aztán egy idő után ellentmondások lesznek. Ami biztos: nyers húst, nyers tojást, illetve ezekből készült ételeket kerüld, valamint a penészes sajtot. Sokat pihenj, ez még fontos.... Azt egyél, amúgy, amit megkívánsz, ha teheted.
2010. máj. 30. 09:10
 9/10 anonim ***** válasza:
43%
Azt tedd ami neked jól esik a terhesség nem betegség!persze a káros szenvedélyek kivételek ,igaza van az előttem szólónak ne hallgass mindenkire mert belekattansz a sok jó akaratba én terhességem elejétől azt teszem ami jól esik nem ijedek meg a házi munkától stb.ugyanúgy elvégzem a dolgom 36hetes vagyok és mai napig ki dolgozom a nem terhes sógornőm!kitartást és boldog babavárást:)
2010. máj. 30. 19:28
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, és a hasznos tanácsokat!

Egy illető válaszára azonban legközelebb nem vagyok kíváncsi

2010. máj. 30. 20:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!