Mikor kell kiváltani a terheléses vérvételre a 'cukrot'?
Figyelt kérdés
Kaptam egy receptet. Megvan az időpont is, 24 hetesen megyek, tudom hogy éhgyomor, nem mehetek sehova, stb. Viszont a nagy igyekezetben elfelejtettem megkérdezni a dokit, hogy mikor kell kiváltanom a receptet. Szóval az lenne a kérdésem, hogy azt rögtön még a vérvétel előtt kellene, vagy lehet egy nappal korábban? És hogy mikor kell meginnom? Ott a labornál?
Ott helyben kell meginnod. Én is citrom nélkül ittam, szerintem nem vészes. Még jót is tett, mert éhes voltam már nagyon.
Engem elengedtek, és két óra múlva mentünk vissza, közben pedig vizet ihattam, és előtte is. De tudom, hogy másnál máshogy van, szóval kérdezz majd rá.
2017. szept. 25. 21:55
12/20 anonim válasza:
Nálunk előző este kell elkészíteni és már folyadékként kell vinni a laborba. Leveszik az éhgyomri vért, utána ott rögtön megiszod a szirupot, aztán két óra múlva kell pisimintát adni és leveszik a 120 perces vért is.
2017. szept. 26. 04:13
13/20 anonim válasza:
10-es! Gyógyszertárban kell kiváltani, otthon bekeverni. Ezért viszi otthonról :-)
2017. szept. 26. 04:22
14/20 anonim válasza:
Utolsó, lehet hogy nálatok igen, de sok helyen meg csak vinni kell és ott csinálják meg. Kerdező, legjobb ha megkerdezed nálatok hogy van.
2017. szept. 26. 07:12
15/20 anonim válasza:
13-as, 2 terhességem alatt 3 cukorterhelésem volt, és a laborosok adták a cukros vizet kérdés nélkül. Ezért néztem nagyot.
2017. szept. 26. 07:43
16/20 anonim válasza:
Akkor váltod ki, amikor akarod, ez kb porcukor, szóval eláll.
A citrom az egy érdekes kérdés, én pl. magánlaborban voltam, nekem a cukrot se kellett vinni, ők keverték ki finomra citromlével, meg én még plusz vizet is kaptam hozzá, mert mondtam, hogy nekem ez még így is tömény. A kórházba vinni kell a kiváltott cukrot, és szigorúan centiliterre kiszámolják a vizet (holott nincs előírva, hogy mennyi vízbe tegyék bele, csak annyi a határ, hogy mennyit bír az ember egyszerre meginni...) és nem engednek bele citromot se tenni, akkor se, ha te viszed...
2017. szept. 26. 11:46
17/20 anonim válasza:
16# vagyok, legalábbis a mi kórházunkban így van, hogy semmit se lehet. Amikor én voltam a magánlaborban, pont ezért voltak másodszor terhes kismamák is ott cukorterhelésen, mert mondták, hogy a kórházban annyira szar volt előzőleg, ráadásul még ülőhely sincs elég arra a két órára, amíg várni kell, hogy inkább fizetnek ezért a vizsgálatért.
2017. szept. 26. 11:49
18/20 anonim válasza:
Én holnap megyek cukorterhelésre és ma vàltottam ki a cukrot.
2017. szept. 26. 15:15
19/20 anonim válasza:
Mivel száraz, ezért nem gond, ha előre kiváltod, biztosan eláll egy ideig. Én pl. nem gondoltam arra, hogy reggel, mikor megyek a terhelésre, még nem lesz nyitva semmilyen gyógyszertár, úgyhogy praktikus is, ha előbb veszed meg.
2017. szept. 26. 20:16
20/20 anonim válasza:
Ha előbb kiváltod, akkor annak az az előnye, hogy észreveszed, ha tömbbé van keményedve és kereshetesz másik patikát, hogy adjanak normálisat, vagy kivárhatod, hogy abba hozzanak, ahol először próbálkoztál. Ismerősöm olyat kapott, ami össze volt állva tömbbé, mit tudta szegény, hogy milyennek kell lenni, hát gondolhatod, mire azt feloldották neki...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!