Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Most már én is bekavarodtam!...

Most már én is bekavarodtam! 31. hetet taposom, vasárnap van a fordulónapom. Akkor most én pontosan hanyadik hónapban járok? És vasárnaptól hanyadikba lépek?

Figyelt kérdés
2010. máj. 27. 14:44
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
32 be és jövő héten vas. lesz a BETÖLTÖTT 32 hét. onnan értelemszerűen kezdődik a 33.
2010. máj. 27. 14:47
 2/15 A kérdező kommentje:
Ez oké, de hanyadik hónapnak számít. Ha kérdezik hány hónapos vagyok, sosem tudom megmondani:(
2010. máj. 27. 14:57
 3/15 anonim ***** válasza:
naptárt vedd elő. utolsó mensi időpontját keresd meg. négy hetenként telik el egy hónap na akkor ki tudod már számolni...
2010. máj. 27. 15:05
 4/15 anonim ***** válasza:

Hát eddig Én is így számoltam,de mostmár Én is bekavarodtam.:)))

Én 22 hetes vagyok,tehát 5 hónapos ugye?:))

2010. máj. 27. 15:09
 5/15 anonim ***** válasza:

lányok lányok....

egyszerű matek ne mondjátok hogy nem megy....

2010. máj. 27. 15:18
 6/15 anonim ***** válasza:
Én ezt úgy oldom meg, hogy mindig a hetek számát mondom, akkor is ha valaki úgy kérdezi, hány hónapos terhes vagyok. Orvosilag úgyis a hetek meghatározók, nem a hónapok. De egyébként valóban úgy kellene számolni, hogy 1 hónap= 4 hét.
2010. máj. 27. 15:40
 7/15 anonim ***** válasza:
én is 31 hetes vagyok én is belebonyolódtam ezért én is megkérdeztem..nekem azt mondták hogy 32.től betöltött 35 ig van a 8.hónap...:)
2010. máj. 27. 16:36
 8/15 anonim ***** válasza:
43%

Sziasztok!

31 hetes + 2 napos kismama vagyok. A szülés várható időpontja június 27.-e. Tehát én ma vagyok a betöltött 7 hónapos, azaz elkezdtem a nyolcadik hónapot. Én az adott hónap 27-ét tekintettem mindig is fordulónapnak. így tudom csak követni. Az átlag 4 hét számítandó 1 hónapnak elvet nem vallom, mert akkor a terhesség 40 hete ugye 10 hónapra jön ki.

2010. máj. 27. 17:01
 9/15 anonim ***** válasza:
43%
OFF! Bocsi Kedves Utolsó válaszoló! De ha június 27-re vagy kiírva, akkor nem 31 hetes vagy szerintem...
2010. máj. 27. 17:23
 10/15 anonim ***** válasza:
0%

Kedves 17:01-es válaszoló. Ha június 27.-re vagy kiírva. akkor már ma 8. hónapot töltötted, mert addig már csak 1 hónap van hátra. Szerintem...

Egyébként mindenki másképp számol. Az orvosok az utolsó mensi első napjától számítják a heteket. 40 hetet számolnak, ami 10 holdhónapnak felel meg. Naptári hónapok szerint 9 hónap a terhesség, mert egy naptári hónap nem 4 hétből áll, azaz nem 28 napból. Ha megkérdezik, hogy hány hónapos vay, akkor az a legegyszerűbb, ha a kiírástól számolsz visszafelé. Azaz, például én júli 1-re vagyok kiírva, akkor júni 1-én leszek pont 8 hónpos. Addig még csak a nyolcaDIK hónapban vagyok. Azaz betöltött 7 hónapos.

Elég bonyolult ez. Az a legjobb, ha az orvosok számítását veszed. Úgyis az a mérvadó.

35 hetes km.

2010. máj. 27. 17:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!