Most már én is bekavarodtam! 31. hetet taposom, vasárnap van a fordulónapom. Akkor most én pontosan hanyadik hónapban járok? És vasárnaptól hanyadikba lépek?

Hát eddig Én is így számoltam,de mostmár Én is bekavarodtam.:)))
Én 22 hetes vagyok,tehát 5 hónapos ugye?:))

lányok lányok....
egyszerű matek ne mondjátok hogy nem megy....

Sziasztok!
31 hetes + 2 napos kismama vagyok. A szülés várható időpontja június 27.-e. Tehát én ma vagyok a betöltött 7 hónapos, azaz elkezdtem a nyolcadik hónapot. Én az adott hónap 27-ét tekintettem mindig is fordulónapnak. így tudom csak követni. Az átlag 4 hét számítandó 1 hónapnak elvet nem vallom, mert akkor a terhesség 40 hete ugye 10 hónapra jön ki.

Kedves 17:01-es válaszoló. Ha június 27.-re vagy kiírva. akkor már ma 8. hónapot töltötted, mert addig már csak 1 hónap van hátra. Szerintem...
Egyébként mindenki másképp számol. Az orvosok az utolsó mensi első napjától számítják a heteket. 40 hetet számolnak, ami 10 holdhónapnak felel meg. Naptári hónapok szerint 9 hónap a terhesség, mert egy naptári hónap nem 4 hétből áll, azaz nem 28 napból. Ha megkérdezik, hogy hány hónapos vay, akkor az a legegyszerűbb, ha a kiírástól számolsz visszafelé. Azaz, például én júli 1-re vagyok kiírva, akkor júni 1-én leszek pont 8 hónpos. Addig még csak a nyolcaDIK hónapban vagyok. Azaz betöltött 7 hónapos.
Elég bonyolult ez. Az a legjobb, ha az orvosok számítását veszed. Úgyis az a mérvadó.
35 hetes km.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!