Terhességi cukros kismamik! Vajon miért ingadozik így a cukrom?
Azért, mert a reggeli cukor a leginstabilabb. Nekem 9 volt a terhelt. Már teljesen leszorítottuk a reggeli ch-ot, mégis sokat mértem mindig. És ekkor jött az inzulin. A vége felé napi 3x kellett szúrni. A doki a legvégén mondta el, hogy azt hitte, elég lesz 4 egység összesen egy napra, ami 42 lett. A cukor egy nehezen kezelhető dolog terhesség esetén (tudom, nem mindenkinél, nálam igen), de próbálj nem görcsölni rajta. Tarts 160-180 g-os diétát, az első két hétben sajnos számolgatni kell, utána menni fog. Nagyon jó dietetikust keress, ő segít összeállítani, hogy mit ehetsz, mit nem.
Fontos, hogy reggel ne igyál tejet, joghurtot, az abonettet is felejtsd el (gyorsan felszívódó ch, hamar megdobja a cukrot) és sajnos a gyümölcsök is kerülendők nagy ívben. Nekem pl egy alma 10-es cukrot csinált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!