Kismamik, nektek is volt már ilyen a fogorvosnál? (lent)
Figyelt kérdés
Ma voltam fogdokinál tömésen, ugye szóltam, hogy babát várok és már azon volt kiakadva a doki, hogy van gyökértömésem és meg kéne röntgenezni, hogy azzal mi van ott bent, mert nem jó így lezárni egy fogat, de hogy kismamákat nem röntgeneznek és kérdeztem, hogy mért? csak mert én úgy tudtam, hogy ólommellényt adnak ilyenkor, erre azt mondta, hogy kismamákat nem röntgeneznek. Ennyi. Ráadásul nem rég fájt az egyik rágófogam, kiderült, hogy van egy góc felette és talált még egy gócot egy másik fogamon is. Erre kérdeztem, hogy ezek most így maradnak csak mert nem lehet röntgenezni? marha jó... én tényleg nem tudtam, hogy ez így megy, hogy nincs röntgen, és ha begyulladnak ezek a fogak ahol a góc van mi a fenét csinálok? nem látnak majd el? :S
2010. máj. 26. 18:48
1/9 anonim válasza:
Keress másik orvost!!!Ha terhesen begyulladnak a fogaid szép lesz! Van rá megoldás,a doki hülye!
2010. máj. 26. 18:58
2/9 anonim válasza:
Nekem is azt mondta a doki, hogy injekció mehet, egy valamit nem lehet egy kismamával csinálni és az a röntgen. Nem tudom te hány hetes vagy? Én azért mentem, mert nekem iszonyatosan vérzik egy hónapj az ínyem, de mivel 33 hetes vagyok ezért azt mondta nekem, hogy most már nem fog nyúzni, dörzsöljem otthon jó erősen parodontaxal, és majd szülés után, ha nem múlik el akkor kezeli. Addig nem akar itt kínozni, mert amúgy nekem nem fáj csak vérzik minden egyes fogmosásnál. Szerintem is keress egy másik orvost, mert azért a hozzáállás sem mindegy. További szép babavárást:)
2010. máj. 26. 19:07
3/9 anonim válasza:
Nekem márciusban be gyulladt az egész fogsorom egy góc miatt!!36 hetes voltam , és bizony úgy ahogy írtad minden kellékével, ólommellény, stb megröntgenezték!Semmi baja nem lett a babámnak.
Keress másik dokit, vagy várj szülés utánig a javításokkal!
2010. máj. 26. 19:26
4/9 anonim válasza:
Szia! Gyökérkezelésem volt a terhesség alatt, de engem se röntgenezett meg a doki. Ő is azt mondta, hogy terhesség alatt egyedül ezt nem lehet, árthat a magzatnak. Így "vakon" csinálta meg a gyökértömést. Lehet, attól is függ, hány hetes terhes az ember. Én akkor a második trimeszterben voltam.
2010. máj. 26. 19:40
5/9 A kérdező kommentje:
20 hetes vagyok és ezért is aggódom, mert nincs kizárva főleg terhesség alatt amúgy is érzékenyebb az íny, hogy nem gyullad be még 20 hétig :S nem kapkodhatom be a fájdalomcsillapítókat, muszáj lesz elmennem megint ha fáj, nem bírom a fogfájást ez a legrosszabb fájdalom szerintem... az az igazság, hogy felesleges lenne másik dokit keresni, ha mindegyik azt mondja, hogy nem röntgenezhet meg, mert akkor tök mindegy szerintem... nem értem mért nem lehet, ezért találták fel az ólommellényt, félek nehogy valami szövődménye legyen ennek a gócnak, habár gondolom csak mondott volna valamit a fogdoki ha veszélyes lenne akár rám akár a babámra nézve. Annyit mondott, hogy ez az én hibám, hogy ilyen rossz állapotban van az ínyem, mert hogy a babavállalás előtt meg kellett volna csináltatnom, hát baromi jó fej, a baba nem tervezett a fene se gondolta, hogy ez lesz belőle, mondjuk könnyen okoskodik utólag :S
Mindenkinek köszönöm a válaszokat! :)
2010. máj. 26. 19:52
6/9 anonim válasza:
Én 26 hetes voltam amikor észrevettem egy csomót az egyik fogam fölött. Elmentem a dokihoz és ő volt olyan "aranyos", hogy gyökérkezelte és le is tömte. Hát mondanom sem kell, hogy teljesen begyulladt. Húzás lett a vége és több darabban jött ki, de mivel nem tudták, hogy maradt-e benne fogdarab felnyitották, hát szörnyű élmény volt. Utána tisztogatták két hétig és amikor varratszedésre mentem, kitalálták, hogy megműtenek mert nem tudnak a terhesség miatt röntgenezni és csak így tudják megnézni, hogy nem maradt-e benne fogdarab. Ja és a foghúzásnál megnyílt az arcüregem, ezért 3 hétig nem s volt szabad erőlködnöm, hajolnom és orrot fújnom. És a kisfiam is elkapta a gyulladást és születése után 5 napig antibiotikumot kapott vénásan. De szerencsére semmi baja nem lett.
2010. máj. 26. 20:43
7/9 anonim válasza:
Furcsa, hogy a doki a hibás, mikor nem akar megröntgenezni terhesen. Pont téged és a babát védi.Az, hogy az ínyed begyullad-e, nem röntgenen látszik. ha eddig nem foglalkoztál a fogaiddal, nem jártál dokihoz, miért most akarsz mindent megröntgeneztetni. Góc nem a terhesség miatt van a fogaidon. Az utolsó válaszoló is mintha a dokit hibáztatná, pedig ha terhesség előtt is megnézette volna, lehet nem jut odáig. Az meg hogy megnyílt az arcüreg anatómiai kérdés, nem a doki hibája.
2010. máj. 26. 22:16
8/9 anonim válasza:
Engem sem röngenezett meg a doki terhesség alatt,pedig három fogamat is gyökérkezelni kellett.Sajnos ebből az egyiket miután megszületett a kislányom ki is húzta.
Utolsó válaszolónak: nem mindenki hanyagolja el a fogait!Nekem a terhesség alatt a tökéletes,direkt babatervezés előtt megcsináltatott fogsorom teljesen tönkrement!Semmilyen vitamin,ecsetelés és hókuszpókusz nem segitett.Most várom a második gyerkőcöt és már ráz a hideg attól,hogy mi vár rám!
2010. máj. 27. 08:30
9/9 anonim válasza:
20:43-as vagyok. 22:16-os félreértetted amit írtam. Egyáltalán nem hibáztatom az orvost és egyetértek azzal, hogy nem röntgeneztek meg. Amúgy képzeld tömött fogam volt amivel terhesség alatt gondok lettek. Szerintem mielőtt mindenkinek osztod az eszet kérdezz rá a részletekre, vagy próbáld meg értelmezni amit mások írnak. Nem bántásnak szántam.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!