Aspirin 500 gyógyszert vehetek be?
Figyelt kérdés
Fáj a torkom köhögök höemelkedésem van. A házi orvos Algopirynt ajánlott de azt csak receptre adnak. A gyógyszertárba Aspirint adtak. Merjek be venni vagy nem? :-(
18 hetesek vagyunk.
2008. okt. 20. 18:32
1/6 anonim válasza:
Algopirynt szabad ahogy az orvosod is mondta de miert nem irt fel receptet ha csak ugy lehet kivenni?Azt hittem az recept nelkul kaphato.Az en csaladorvosom azt mondta Aspirint ne vegyek be.Algopirynt is csak akkor mikor nagyon faj valamim.A gyogyszertarban mondtad hogy terhes vagy?
2/6 A kérdező kommentje:
Igen mondtam. A beteg tájékoztatón azt irják az első 6 hónapban indokolt esetben szedhető, az utolsó három hónapban nem. Három gyógyszerész ezt az Aspirint ajánlotta. Mézes teát iszok holnap megyek védőnőhöz majd ajánl valamit. De állítólag veszélyes a láz jobban mint a gyógyszer a babának. :-( Teljesen kezdek ki lenni mit csináljak!
2008. okt. 20. 18:56
3/6 anonim válasza:
Igaz hogy a laz veszelyesebb..es ha a gyogyszertaros is azt mondta,es irja a papiron is akkor vehetsz be.En is vettem be hasonlo gyogyszert amit csak az utolso trimeszterben nem szabadott.De a vedono tanacsat is hallgasd meg.Mihamarabb gyogyulast!
4/6 anonim válasza:
Ez egy örök kérdés.Nekem annakidején 3 orvos ajánlotta a paracetamolokat(rubophen,panadol)és tiltottak az algopirintől.Nem mondom meg neked mit csinálj,vagy mit ne,de annyiban tudok segíteni,én influenzára panadolt szedtem 4 nap alatt 6 szemet,és a babánk egészséges,semmi baja,most 3 hós.
Boldog babavárást!
5/6 anonim válasza:
Nekem a doki kifejezettem tiltotta az Aspirint. Csak es kizarolag paracetamol tartalmu gyogyszert ajanlott (ahogy az elottem szolo is irta). A torokfajasra a mezet tudom neked javasolni, a hoemelkedesre meg panadolt. Kohogesre elvileg a landzsas utifu szirupot kismamak is ihatjak, de azert nezd meg a tajekoztatojaban. Probalj meg a leheto legkevesebb gyogyszerrel gyogyulni. Jobbulast!
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget. Végül nem vettem be este az Aspirint. A védőnő azt mondta ma hogy ha a gyógyszertáros ezt mondta szedjem be.
2008. okt. 21. 09:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!