26 hetes terhes vagyok, de egy jogi kérdésre keresek választ, nem teljesen kapcsolódik a témához, csak az idegesség miatt, akinek volt hasonlóban része, vagy ismeri jobban a jogot olvassa el légy szíves?
Figyelt kérdés
A régi párom mellett én nagyon keveset kerestem, 55 e Ft, ő pedig 170e Ft. De én ugyanúgy fizettem a rezsi és az étel felét, vagyis mindennek. Elkezdtünk egy házfelújítást, de ez az ő háza volt, vett fel egy nagyobb összegű hitelt rá, ebből vettünk fát is télire. semmi közöm nem volt a hitelhez, a nevem sehol sem szerepel. de amig együtt voltunk annyira kevés volt a pénzem, hogy szinte hó közepén 0-ra mentem, kénytelen voltam felvenni egy A hitelt, majd hitelkártyát. próbáltam fizetni, rendezni. ő is tudta ezt, azt is. hogy ez a közösbe ment. amikor felvette a hitelt átutalta a pénzt a két tartozásra. amig együtt voltunk havi bontásban adtam neki oda az árát, és a fának is, persze abból a rám eső részt. egy címen voltunk bejelentve. de hát ha előtte nem volt pénzem, akkor utána is nehéz volt, hogy neki fizetgettem, holott együtt, vagyis szinte ő élte felismét fel kellett használnom a kereteket, ez addig ment le amig együtt voltunk. már két éve külön mentünk, és most követeli rajtam, hogy júniusig utaljam el az egészet neki, mert ha nem eladja egy behajtónak vagy ilyesminek, aki nem lesz ennyire türelmes. papír nincs róla, hogy ezt ő kölcsönadta. kis részletekben fizettem eddig amit tudtam, de tp-n vagyok, mert veszélyeztetett terhes lettem, de előtte sem kerestem magam halálra. de neki új autóra, albérletre telik, holott van neki saját háza, és volt új autó is. a kérdésem, hogy behajthatja rajtam? mert nem szeretném, hogy valami verőlegény belémkössön terhesen, mert így is van idegesség a terhességem alatt. próbáltam érthetően leírni, de ha valami info még kell hozzá, kérdezzetek légy szíves. köszönöm előre is a válaszokat!2010. máj. 26. 14:46
11/13 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat mindenkinek!!!!
2010. máj. 26. 19:40
12/13 anonim válasza:
Ügyvédhez felesleges menned, csak kidobod a pénzedet. Behajtó cégnek csak írásban alátámasztott követeléssel lehet menni, ezt engedményezésnek hívják, kevesebb összegért eladja a tartozást egy ezzel foglalkozó cégnek. Ezek a cégek ebből élnek, soha nem vállalnak behajtást bemondásra, csak PAPÍRRA. Ha sima verőemberes behajtót akar, azt meg tiltja a törvény, bátran fordulhatsz rendőrséghez, akár távolságtartási végzést is kérhetsz ellene. Nincs a volt párodnak lépése, hidd el, és ne dobálj ki pénzt ügyvédre, ő sem fog tudni mást mondani, súlyos tízezrekért. Ha mindenáron jogászt akarsz, keress egyet itt a neten, nagyon sok van, aki ad online tanácsot.
13/13 A kérdező kommentje:
Az utolsó válaszolónak is köszönöm. Online ügyvédi tanácsot kérni fogok szerintem, de ez megnyugtatólag hatott rám amit írtál. Szerencsére nem vagyok jártas a behajtásban, ezért nem tudtam, hogyan is működik. Köszönöm Szépen!
2010. máj. 27. 10:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!