Megfoztem a tojast és megettem. Kesobb lattam a dobozon, hogy lejart. Lehet bajom?
Jóval tovább marad friss a tojás, mint ami a dobozra van ráírva. Ha már nem jó, azt rögtön nyersen felütés után érzed rajta, állott szaga lesz.
Nem lesz tőle semmi bajod.
Egyébként tipp a jövőre, ha nem vagy benne biztos, hogy ehető, tedd nyersen egy kancsó vízbe. Ha nem lebeg a felszínen, akkor még ehető. :)
Ha jó az íze, akkor nem romlott. A lejárati idő az egy dolog, nem azt jelenti, hogy utána rossz lenne. Tojáson nagyon könnyű észrevenni a romlottságot...
Én háztól veszek tojásokat, nincs is rajtuk dátum, mégsem eszem rosszat soha. Amikor anno összeszedtük a tojásokat az ólban, s némelyik trükkösen elbújt s már régi volt, azt sem ettük meg, egyértelmű volt a dolog.
A rossz tojás főtten is rossz, még a nem teljesen záp is kicsit büdös lesz főzve, észre kell venned, ha kicsit is figyelsz.
Ugyan! Ez a tojasra a szavatossag irasa csak egy EU kovetelmeny, a tojasbak noncs irott szavatossaga ! Mindig is volt tyukunk, a nagyszuleimnek is, amikor kijott a tyukbol szerinted rohantunk rairni a szavatossagot ?
Gondolom valami pesti no vagy aki szerint a tehen lila.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!