Zománcfestékkel fogunk festeni. Káros ez a babára, ha már 38,5 hetes vagyok?
Figyelt kérdés
Azt mondják, a hajfesték sem káros, pedig abban pl. ammónia van. Konkrétan Trinát márkájú zománcfestékkel festeném az ajtót és még pár dolgot, jól szellőző helyen ill. szabadban. Közel nincs olyan szaga, mint a nitrofestéknek. Szerintetek?2008. okt. 20. 13:07
1/5 anonim válasza:
Szerintem amíg ki nem szellőzik a lakás,addig közelébe se menj a lakásnak. Legalábbis én biztos nem mennék.
2/5 anonim válasza:
Amikor a fiammal voltam terhes, az utolsó két hónapban festettük az ajtókat, ráadásul bent a lakásban.
Ez van, muszáj volt megcsinálni és nem lett semmi.
3/5 anonim válasza:
Én is, mint az első válaszoló, inkább kerülném a helyet. Nem kockáztatnék semennyire. Inkább egy napra aludj valahol máshol, amig a férjed megcsinálja, de te ne szívd azt a levegőt!
4/5 anonim válasza:
Hát ha már szűlni akarsz, akkor arra pont jó lesz, hogy beindítja... Ha meg nem, akkor kerüld a festést. A lakásba meg teljes száradás és kiszellőzés után térj vissza.
5/5 anonim válasza:
Látom, régi a kérdés, de azért leírom. A legnagyobb baj a zománcfestékkel, hogy hetekig, hónapokig érezhető a szaga. Főleg, ha fűtőtestet festetek. A test felmelegedése után, még hőálló zománc esetében is iszonyú szag van hetekig. Ha a babát oda viszed haza, ahol előtte 1,5 héttel zománcfestékkel való festés volt, az gáz. A zománcfesték összetevői potenciális rákkeltő anyagok. Belélegezve a tüdőt károsíthatják.
Egy vegyész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!