Hogy ne aggódjak?
9 hetes terhes vagyok. Volt már missed ab műtétem, megjàrtam a hadak útját a meddőségiben.
Most spontàn terhes lettem. Eddig minden rendben de iszonyúan félek, hogy baj lesz
Hogy küzdjem ezt le?
Ilyen esetben nehéz megnyugodni sajnos. Nekem is az első missed ab volt, most újra babát várok.
Esetleg azt meg tudod beszélni a dokiddal, hogy gyakrabban menj ultrahangra? Lehet attól kicsit jobb lenne.
Valami olyanra koncentrálj, ami nem a babával kapcsolatos.
Rossz, de az aggódást nem lehet csak így abbahagyni. Oka van, hogy aggódsz, és bármit is írunk, a 12. hétig nem fog elmúlni az aggodalmad, lagalábbis nem teljesen. Tapasztalatból tudom. Én is igyekeztem, számoltam a napokat, és nagyon nehezen telt el.
De igyekezz nagyon pozitívan gondolkodni, a rossz gondolatokat figyelmen kívül hagyni. Nem lehet három hétig megtenni, de én mikor nagyon igyekeztem, volt pár nyugodt napom így. Beszélgessetek a pároddal a babáról.
Hát nehéz kérdés, hasonló cipőben voltam én is.
Voltunk közben plusz ultrahangokon, sokat beszélgettünk a férjemmel, mindig elolvastuk, hogy adott héten "mit csinál" odabent a baba. Ha kérdésem volt akkor megkérdeztem a dokit vagy a védőnőt, mindig megnyugtattak. A végére már azért kevésbé aggódtam mert mindig minden rendben volt. A 28. héttől meg már azért is nyugodtabb voltam, mert akkor már ha megszületne is van esélye. A 30. héttől elkezdtük beszerezni a dolgokat, azzal ment az idő. Persze az aggódást teljesen leküzdeni már sosem fogod tudni, ez ilyen anya dolog ;) Boldog babavárást neked, kívánom, hogy minden rendben legyen veletek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!