Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » EDÁ-val kapcsolatban érezhetőe...

EDÁ-val kapcsolatban érezhetőek vajúdás alatt a fájdalmak? A tolófájást lehet jól érezni? Beadása nagyon kellemetlen?

Figyelt kérdés
2008. okt. 19. 14:01
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Fontos hogy időben adják be, nekem nem fájt és rendesen éreztem a tolófájásokat, a vajúdás volt elviselhetöbb. Én javasolnám bárkinek csak vannak esetek mikor mellékhatások lépnek fel mint például makacs derékfájás, fejfájás.
2008. okt. 19. 14:15
 2/4 anonim ***** válasza:

szia!

en pont, forditva voltam a vajudas alatt ereztem minden fajdalmat nagyon fajt, es a tolofajasokat nem ereztem!

de viszont nagyon faj a derekam azota is miota megszultem az idovaltozasokra!

2008. okt. 19. 15:36
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.
2008. okt. 20. 10:42
 4/4 anonim ***** válasza:

Én kértem EDA-t mikor szültem 4 hónappal ezelőtt. Ez megkönnyítette a vajúdást, mert a tágulást éreztem ugyan (mintha szét akartak volna feszíteni), de fájdalmat nem éreztem, így kicsit tudtam pihenni, energiát gyűjteni a kitolásra. Mire kezdett múlni a fájdalomcsillapító hatása, addigra jöttek a tolófájások, ezért nem adtak be újabb adag fájdalomcsillapítót. Ugyanis az a jó, ha érzed a tolófájásokat, hogy akkor tudj nyomni és minél hamarabb kibújjon a baba.

Én nem bántam meg, hogy kértem EDA-t, nekem semmilyen mellékhatása nem volt (sem derékfájás, sem hátfájás).

Szerintem az, hogy érzed-e a tolófájásokat, az attól függ, hogy mikor adják be az EDA-t, időben, vagy már a vajúdás vége felé. Az orvosnak tudnia kellene, hogy kb. meddig érdemes EDA-t adni és mi az a pont, ami után már nem érdemes.

Az EDA beadása nem fájt egyáltalán, pedig kicsit féltem tőle, hogy majd bemozdulok egy-egy fájásnál. De jól csinálta az anesztes, kérte, hogy szóljak, ha jön a fájás, hogy ne akkor szúrjon.

Remélem tudtam segíteni!

2008. okt. 20. 16:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!