Mikor kérjek terhességi kiskönyvet? És kitől?
Szia, gratulálok a babához! :)
A lakóhely szerinti illetékes védőnőhöz kell elmenned. Mi elég nagy városban lakunk, fogalmam sem volt kihez tartozom. Felhívtam a helyi sztk-t, ők kapcsolták a terhesgondozót, és ott megmondták hogy melyik védőnőhöz tartozom.
Amikor először elmentem hozzá, Ő kitöltötte a kiskönyvet, felvette az adatokat, stb. Vizeletet nézett, súlyt mért, vérnyomást mért. Szerintem próbálj egy közvetlenebb kapcsolatot kialakítani a védőnőddel majd, mert sokat segíthet, tanácsokkal, kismama újságokkal, stb.
Nekem is magánorvosom van, aki a helyi kórházban főorvos, ettől függetlenül az összes beutalót (vérvételekre, stb) a védőnőm tölti ki és adja oda.
Holnap egy telefon, megtudod ki a védőnőd, megérdeklődöd, hogy mikor rendel (nálunk pl csak hetente 1x), és elmész hozzá. Minden rendben lesz, meglátod.
Boldog babavárást,
37 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!