Melyik a szebb név: Aurél vagy Amadé?
Az Amadé nekem sem tetszik, nagyon puha, férfiatlan a hangzása, nem tudom elképzelni felnőtt férfinak.
Ikerterhes vagyok, eszem ágában nem lenne hasonló, vagy azonos kezdőbetűs nevet adni a babáknak, így is eléggé egy egységként fogja őket kezelni a környezetük.
Aurél tetszik, Amadé nem, nekem meg a valamiért a limonádé jut róla az eszembe. :)
Ikreknek mi is csak teljesen különböző neveket adnánk, akár egy- akár kétpetéjűek.
Aurél név szerintem szép. (Ha hasonló nevet szeretnél az ikertesónak én a Kornélt ajánlom, hasonló hangzású mégis teljesen más)
Az Amadé nem lány név? Nekem hangzásra teljesen olyan.
Aurél ismert, de nem túl gyakori, így jó választás lehet, ha megy a vezetéknévhez, bár biztos lesz, aki Arinak fogja becézni.
Amadé az Amadeusz francia változata (van spanyol/olasz is, ami Amadó) - szerintem az eredeti férfiasabb, bár mi van, ha nem lesz egy Mozart :)
Hasonlóan "elvetemültek", de számomra férfiasabb hangzásúak az Alarik, Armand, Amir, Anatol, Anton, Aser. (Mindet hallottam már játszótéren.)
A nagyon összecsengő nevek szerintem nem szerencsések ikreknek, vicces is lehet sokaknak, meg nem praktikus. Az Aurélhoz hasonló nekem eredetben, ismertségben, gyakoriságban és becézhetőségben a Donát, Emil, Felícián, Félix, Gregor, Kamill, Líviusz, Valér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!