Ha az első szülés fájás gyengeség miatt oxytocinnal támogatott volt. Akkor a másodiknál is valószínű a fájásgyengeség?
Nekem pont forditva volt.az elso szepen jott magatol.
A masodiknal hiaba inditottak burokrepesztessel,hiaba dolt belem az oxy egyaltalan nem voltak rendszeres,normal fajasaim.pedig akkor mar 8 nappal tul voltunk a kiirt datumon.
Este 7kor kezdődtek a fájások ,reggel 8 után bementünk mert mind 10 percen belül volt már. Burkot repesztettek amitől kicsit erősebbek lettek,de simán viháncoltam. A doki szerint nagyon jól állunk és 1 óra múlva már a kezembe lesz,és meg is lettem milyen jól viselem a fájdalmat(hát mert nem is igazán fájt). A méhszájamból volt egy kis darab amit kézzel is próbált eltüntetni a doki,majd délbe oxitocin + a doki próbálkozott feszt, aztán 1kor emeltek az oxitocinon tovább próbálkozott kézzel a doki és csak károgott,hogy nem elég erősek a fájások (mondjuk akkor már nem vigyorogtam). 2kor romlott a szívhang érték és a második fájásra 2 dokival a hasamon kinyomtuk. A baba feje persze megoldotta a méhszáj dolgot,szóval kívül belül varrtak.
A második gyereknél már az elejétől sok keményedésem volt és szépen elkezdett nyílni a méhszáj, a 32, héten 2111 volt, onnantól nem is mertek megvizsgálni. A 38. héten vérzés miatt mentem be és már 3 ujjnyi volt a méhszáj, olyan fájásokat mutatott a gép,hogy a szülőszoba helyett az osztályra raktak be :S kb 3 óra múlva éreztem az első fájást, 2 db 10 perces után jöttek az 5 percesek,így szóltam . Szülőszoba doki vizsgál majd a szülőágyra átfektetett,hogy a burkot ott repessze meg, kapásból 2 perces fájások majd szinte össze függő és tolófájás. 50 perccel az első fájástól kezembe volt,hát kegyetlen fájásaim voltak,de szülés után 1 órával úgy éreztem a maratont lefutnám, nem úgy mint az elsőnél amikor ugyan gyengébb,de sokkal hosszabb vajúdással még 2 nap múlva is a halálomon voltam. A harmadiknál a magzatvizem folyt el, majd szépen lassan jöttek a fájások ,szépen sűrűsödtek,erősödtek stb minden úgy ahogy az kell, nem pedig pillanatok alatt a lecsóba csapunk :) 3,5 óra volt.
Attól,hogy az első olyan volt,még lehet a második is,de lehet,hogy nem...ezt sajna biztire,így nem lehet tudni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!