Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek hogy számoljam a...

Szerintetek hogy számoljam a terhességi heteket?

Figyelt kérdés

Menstruacio szerint 24 hetes lennék. A 8 es 11 hetes uh-n viszont mindig egy héttel kisebb volt a baba, így a doki is korrigálta a szülés várható időpontját ennek megfelelően. Egyébként peteeres alapján is csak 23 hetes terhes vagyok elvileg, mert hosszúak a ciklusaim, így később volt elvileg a peteeresem is egy héttel. Szóval ezek alapján meg csak 23 hetes vagyok. Viszont!

A 18 es 22 hetes uh-n mindkétszer megis egy héttel nagyobbnak látta a babát az orvos. Így most megint visszakorrigált egy héttel idősebb terhesnek, es a szülés időpontját is előbbre hozta. Akkor most ezentúl ezzel szamoljak szerintetek? Az orvostól nem kérdeztem, mert csak utólag gondolkoztam el ezen. A baba nem valószínű hogy csak szimplán nagy növésű, mert alacsonyak vagyunk. En 167 cm, ferjem pedig kb 3 centivel magasabb nálam...

Nem éppen életbe vágó fontosságú, csak kiváncsi vagyok, hogy most akkor 16 vagy 17 hetem van-e hatra, illetve ha kérdezik, hogy hány hetes vagyok, akkor megis mit mondjak? :)

2017. júl. 31. 09:26
 1/3 anonim ***** válasza:
Az az egy hét olyan mindegy, végülis szülhetsz teljesen egészséges babát 3 héttel korábban is, de túl is hordhatod 2-vel. Nekem is van egy hét difi a méret és az utolsó menzesz szerinti kora között, értelemszerűen a méret és a doki időpontja, ami szerint számolok, azt meg tudom, hogy nem kell meglepődni, ha előbb jön, mert ugye menzesz szerint nagyobb már. Egyébként senkit nem fog érdekelni, hogy 23 vagy 24 hetes vagy, annyi marad meg az emberekben, h kb a felénél jársz. :)
2017. júl. 31. 09:37
 2/3 anonim ***** válasza:
Nekem a 20. heti UH alapjan szamoljak hivatalosan, elotte meg mondta is az orvos, hogy az fog majd szamitani (munkahelyen,stb), igy en a helyedben onnan tennem. De amugy igen, 37+0tol 41+6ig barmi normalisnak szamit, szoval sokat nem valtoztat, nem sokan szulnek a kiirt napon :-D
2017. júl. 31. 11:58
 3/3 A kérdező kommentje:
Ok. Köszönöm. Akkor en is inkabb a frissebb adatokat veszem alapul! :)
2017. júl. 31. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!