Tudtok neveket ajánlani egypetéjű ikreknek v betűvel a Veronika név mellé? 32h km
Más ötletként javasolnám ha:
1. Vagy azonos végű nevet adnál... Nem ezeket, ezt csak példának írom: Izabella és Anabella vagy Zita és Rita, vagy Edina és Szabina, stb.
2. Vagy ha azonos magánhangzókat tartalmaznának, pl: Kriztina és Szibilla vagy, Karina és Anita, Vanda és Szandra....
Ez most ötlött be: Veronika és Dominika... :)
Szerintem az ilyesmik jól hangzanak. Egyedül csak annyi, hogy könnyen félrehallható, hogy melyiknek is szól majd... De csak elméletileg könnyen, nálunk is van ilyen páros a családban, és végülis ritkán van tévesztés.
A mi kislányunk Vivien Orsolya lett :-)
Szerintem a Veronikához megy az Orsolya.
Én is a Dominikára szavazok.
De jó még a Friderika, Angelika is.
Első válaszoló vagyok. Kiegészíteném azzal még, hogy azért nagyon nem előírás az, hogy ikreknek hasonló neve legyen, sőt, sok hátránya is lehet, pl. felesleges tévesztések (persze ha ügyesek, abból előnyt is kovácsolhatnak..), elhallások, ügyintézésnél gondok. Pl. Nem adnék olyan nevet, ami közül egyik a másiknak becézett formája vagy közeli alakváltozata. Vagy amiket egyformán kell becézni. Vagy ha az egyiket lehet becézni, a másikat nem. Ezekből még lelki bántódások is lehetnek.
Ugyanakkor nem tartom szerencsésnek a túlságosan nagy stílusbeli különbséget sem. Pl. Dzsenifer és Emőke nevetségesen hat egymás mellett (az egyik erősen külföldi, a másik láthatóan magyar név). Ezért mondtam, hogy talán a Vivient sem adnám, ha az eldöntött tény, hogy az egyikőjük Veronika lesz, mert kicsit már az is eltérő stílus az én fülemnek. Persze ez csak az én véleményem.
mindenképpen olyat keresnék, aminek a becézése nem hasonló
Viktória
Villő
Viola
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!