Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 20 hetes vagyok, és hiztam az...

20 hetes vagyok, és hiztam az elmult két hétben 4 kg-ot, összesen 8-at. Ez normális?

Figyelt kérdés
2008. okt. 18. 15:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Inkàbb kérdezd az orvosodat.

Tudtommal a terhesség alatt a 10 kilo plussz egészséges.

Van aki nem hizik hanem fogy.Én is 20 hetes vagyok,és mostanàig 6 kg-ot szedtem fel.

Lehet egy darabig nem fogunk màr hizni csak a vége felé.

De az is lehet hogy még feljön néhàny kilo.

Ha a babàdnak nincs baja akkor ne aggodj.

De szerintem a 10 kilot én is tulfogom lépni,nem hinnöm hogy baj lesz,max szülés utàn több lesz egy picit a felesleg.

2008. okt. 18. 15:36
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia!Meg kellene nézni az étrended!

Az egészséges kismamának napi 300-400 kalóriával van többre szüksége,mint a nem várandósnak.

A sós,lisztes vackokat felejtds el a babád és a magad érdekében!Minőségi ételeket fogyassz/pl.főzelék ne rántással,hanem habarással készítsd,és még félig ropogós legyen a zöldség,akkor talán marad benne vitamin-ásványi anyag,és nem főzöd ki belőle,ja és habarabb is van kész/.

Kérdezd meg a dokid szabad-e tornáznod kismama tornát!Nagyon fontos.Én 24 hetes vagyok,és 3 killót híztam eddig.Még nincs késő!Én szorítok neked!Szia.

2008. okt. 18. 15:57
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Én 36 hetes vagyok és eddig 20 kilót híztam. És biztos lesz ez még több is. Pedig az utóbbi 4-5 hétben eléggé oda figyeltem mit eszek mégis jöttek fel a kilók, szóval ez alkat kérdése. Tehát eszek tovább amit csak megkívánok. Én nem hinném hogy a terhességnek a diétáról meg az önmegtartózatásról kéne hogy szóljon...

Mostanában nagyon ekörül forog mindenki gondolata hogy normális e az amennyit hízik. Ha te jól érzed magad így és a vérnyomásoddal, vizeleteddel minden rendben szerintem nem kell aggódnod.

nekem a dokim azt mondta ha én jól érzem magam így akkor jó, probléma eddig nem volt se a babával se velem tehát engem nem izgat a dolog. A védőnőm akadékoskodik csak hogy a 12-15kg a normál hízás, többet nem lenne szabad. Hát engem meg nem túlzottan érdekel ugyanis a vérképeim is rendbe vannak, látszani se látszódik annyira mert magas vagyok és vékony voltam mikor teherbe estem szóval ennyi.:) Az meg had legyen az én problémám hogy utána majd hogy adom le, ne a védőnő foglalkozzon már vele, őt csak a statisztikai adatok érdeklik egyébként is.

2008. okt. 18. 16:08
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Én most vagyok 21 hetes és azóta híztam 12 kg ot! szerintem az ugyis lefog menni
2008. okt. 18. 16:13
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én mind a két terhességem alatt kb. 24 kg-ot híztam. Persze nem ez a követendő példa, még mielőtt megszólnának. De! Ez nagyon is alkat kérdése. Hiába ettem én odafigyelve, akkor is ez lett a végeredmény. Nem vagyunk egyformák. A 3. babával is a 26. héten szintén 12 kg- nál tartok, mint az előző kettővel. Pedig most nem nagyon nézem mit eszem. Persze nem krémest kell enni reggelire, de ne idegesítsd magad ezen, ha az eredményeid rendben vannak (főleg a cukor)!

26 hetes

2008. okt. 18. 16:20
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Én a 20.hétig híztam 8 kilót. Aztán megállt a hízás, most vagyok a 32.héten, és összvissz +10 kilónál tartok. Mindenkinél máshogy van. Az a lényeg, hogy érezd jól magadat a bőrödben!
2008. okt. 18. 16:21
 7/11 anonim ***** válasza:
95%
Ha nem vizesedsz és nem híztál meg feltünően, jól érzed magad a bőrödben, akkor semmi gond. Mindenki más alkat, minden terhesség más, ne általáosítsunk és adjuk meg a "helyes" mértéket konkrtét kilókban.
2008. okt. 18. 22:40
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg normális, főleg ha nem volt rajtad semmi plusz a terhesség előtt. Valóban azt szokták mondani, hogy 10-12 kg többlet a megengedett, a szakirodalom szerint viszont a baba+lepény+magzatvíz+köldökzsinór+megnövekedett mirigyek stb. az maga 8-9 kg, tehát aki ennél kevesebbet hízik a terhesség alatt, az valójában fogy,ami a babára nézve nem túl egészséges.
2008. okt. 19. 09:41
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha pl. előtte nem híztál, teljesen normális.

A könyvek azt írják, hogy a 20. héttől heti fél kg-os hízás is elképzelhető.

2008. okt. 19. 09:47
 10/11 anonim ***** válasza:
Szia! Én hétfőn voltam dokinál. Most vagyok 22 hetes terhes. Az utolsó 4 hétben hiztam 3 és fél kg-ot, 5 hónap alatt 5 kg-ot összesen, és a doki azt mondta, hogy diétázzam! :(
2008. okt. 22. 14:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!