Röntgen a terhesség korai szakaszában. Gond lehet belőle?
Figyelt kérdés
Kb. 3-4 hetes terhes lehettem ( még nem is tudtam róla ) amikor fogászati röntgent készítettek rólam, 3-szor is. Ólom köpeny volt rajtam. Aztán egy hétig erős fájdalom csillapítót is szedtem. Akik hasonló helyzetben voltak, azok tapasztalatai érdekelnének, lett-e bármi baja ettől a babának ?2017. júl. 24. 11:02
1/5 anonim válasza:
Olyan kevès sugàrzàs èr ilyenkor, mintha repülővel repülnèl. Ès mivel a röntgensugàr nem a terhes mèht èrinti ìgy nem. Nekem a bölcsessègfogam röntgeneztèk, műtöttèk ki, terhessèg alatt. Ne aggòdj, boldog babavàràst!
2/5 anonim válasza:
nem lesz gond, nekem is volt röntgenem, ha volt köpeny akkor minden ok :)
3/5 anonim válasza:
Nekem későbbi szakaszban volt röntgen, pont akkor, amikor veszélyesnek számít, szóval más a helyzet. Rajtam is volt ólomköpeny, és semmi baja a gyereknek. A nőgyógyászom is azt mondta, hogy lehet, nem lesz baja így.
4/5 anonim válasza:
Az ólomköpeny pont azért van, hogy megvédje, ha van valami. A mai modern készülékekkel amúgy se sok sugárzás érné. Engem is röntgeneztek akkor mikor még nem tudtam róla, kaptam köpenyt, én nem is aggódtam az egészen, nem volt miért.
5/5 anonim válasza:
Nem lesz baja a röntgentől, de az "erős fájdalomcsillapító" már neccesebb lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!