Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Most akkor hogy is van ez a...

Most akkor hogy is van ez a vizsgálat?

Figyelt kérdés
Úgy tudom, eltörölték a 16.heti afp szűrést, helyette bevezették a kombinált tesztet. Viszont mivel ez fizetős, nem kötelező. Kérdésem az lenne, hogy ha nem szeretnék kifizetni 35 ezer Ft - t, akkor nem is lesz genetikai vizsgálat a babámnak? Ezt most nem értem.
2017. júl. 11. 18:49
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem vezették be helyette a kombináltat.

Az opcionális.

12.heti genetikai ultrahang van ingyen és bérmentve.

Ha te ezt egy fizetős vérvétellel kombinálttá akarod tenni, megteheted.

2017. júl. 11. 18:51
 2/9 anonim ***** válasza:
Na.. ez engem is erdekel. Bocsi az offért
2017. júl. 11. 18:52
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is mondta a vizsgáló, hogy ha akarok további tesztet akkor leszól a szobába és mehetek. De nem kértem.
2017. júl. 11. 18:55
 4/9 A kérdező kommentje:
Koszonom. Igen, rosszul fogalmaztam: nem bevezettek, hanem lett ilyen lehetoseg. Meg azt nem ertem, hogy ha mindenkeppen van genetikai szures, akkor miert kell fizetni ugyan azert ?
2017. júl. 11. 18:57
 5/9 anonim ***** válasza:
81%

Még mindig nem kell, hanem lehet.

És amíg volt AFP, addig is lehetett menni kombináltra. Nem újkeletű vizsgálat. 12. heti uh is volt régen és most is.

Annyi történt hogy kivették a teljesen feleslegesen paráztató, megbízhatatlan AFP-t.

2017. júl. 11. 19:13
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Genezikai ultrahang van a 12. héten, ez ingyenes. A kombinált tesztnél az ultrahang után vesznek vért is, (ez az, ami választható) és azt vizsgálják. Így az ultrahang és a vérvizsgálat összességéből jön ki az eredménye.

Egyébként nem mindenhol 35.000 ft a kombinált teszt, mi tavaly 12.000 forintért csináltattuk budapesti állami kórházban.

2017. júl. 11. 19:23
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is 12e lett volna.

Amúgy ha jól tudom vannak helyek ahol direkt elküldik a kismamát, hogy vegye igénybe a lehetőséget, mert biztos ami biztos a kapott eredményt ellenőrizzék le ott is. Közben meg semmi probléma nincsen..

Igazából az a kiegészítő vizsgálat tényleg a biztosságra kell, főleg ha az alap UH-n van kérdőjel az eredményben. De ha rendes a doki akkor fölöslegesen nem küld el rá. Ha Te akarod, akkor meg egy erősebb választ kaphatsz bizonyos kérdésekre amiket UH-n is figyelnek.

2017. júl. 11. 19:42
 8/9 A kérdező kommentje:
Tehát ha kérem a kombinált tesztet, akkor az azt jelenti, hogy meglesz a 12.héten a genetikai uh, és utána vérvétel? Ha nem kérem a kombinált tesztet, akkor csak a 12.heti uh lesz, ahol ugyan azt nézik, mint a kombinált tesztnél?
2017. júl. 13. 14:52
 9/9 anonim ***** válasza:

Mindenhol máshogy van. Pl. Dombóváron megcsinálják az uh-t az sztk-ban ingyen, és ha kérem, 5000 ft-ért vesznek vért is, még nyugtát is adnak róla.

Aki magán helyen csináltatja, annak nyilván az uh-t is ki kell fizetnie, tehát elég változatos lehet az ára összességében.

2017. júl. 14. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!