Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vészes ez a súly? Vajon hogy...

Vészes ez a súly? Vajon hogy fogok kinézni terhesen? (Nagyobb súlyúak) Ti hány kilóval kezdtétek és mennyivel végeztétek?

Figyelt kérdés

157cm vagyok és 79-80kg között ingadozok mostanában de igyekszem még lejjebb vinni csak egy ideje valahogy megálltam itt. 10 hónap alatt kb 8-10 kilót fogytam mert nagy hajtás volt a munkahelyen és nem volt időm az evésre, mostanában meg nem is kívánom annyira az ételt. A súly arányosan oszlik el rajtam de inkább melltől lefelé. Egyébként egész életemben ilyen típus voltam, sose voltam vékony, viszont csak mostanában jutottam el oda, hogy tegyek valamit a lehetőségeimhez képest.

4 hónapja ráálltunk a babatémára, eddig még semmi de nagyon sokat gondolkozok azon, hogy vajon hogy fogok kinézni terhesen. Kicsit félek tőle, hiszen így is gátlásos vagyok a külsőm miatt, akkor meg még nagyobb lesz a hasam.

Szerintetek durva ez kezdősúlynak ha mondjuk most összejön a baba? Ti mennyivel kezdtétek és a végére mennyi lett? Lement valahogy?

2017. júl. 10. 13:59
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
46%
10-es, normál súlyhoz egészséges a +10 kg. Ekkora túlsúllyal semennyit nem lesz szabad híznia, arról nem is beszélve hogy 90% hogy terhességi cukra lesz, amire szintén diéta kell.
2017. júl. 10. 14:41
 12/22 A kérdező kommentje:

Igen, tudom, hogy alapból sok. Csak amíg otthon laktam a szüleimmel, iskolába jártam és nem volt saját keresetem addig nem tudtam azt enni amit akartam. Ugyanis apukám tipikus férfi, aki nem lakik jól a könnyű kajával. Kénytelen voltam azt enni amit anyukám főzött. Nemrég költöztem el. Lehet, hogy itt valakinek lemegy pár hónap alatt ugyanennyi, de gondolom fogyóztál. Én pedig nem, csak keményen dolgoztam és örültem ha este hazaestem és aludhattam. 12 órákat talpaltam napi szinten az elmúlt 7 hónapban. Örültem ha délben meg tudtam reggelizni egy szendvicset, hogy estig ne legyek éhes és ne essek össze. Este meg vagy ettem vagy nem, mikor milyen kedvem volt. Tudom, hogy hihetetlen de amúgy sem vagyok nagy étkű, mostanában meg csak azért eszek, hogy nehogy bajom legyen pedig nem érzem magam éhesnek. Emellett egyébként 10-es éveim közepén PCOS gyanúja miatt "kezeltek", néhány hónapja pedig egy vérvétel alkalmával meg volt kicsit emelkedve a TSH-m, de az állítólag nem vészes. Mivel mostmár nyugodt az életem, így tudok figyelni magamra is de egyelőre itt ragadt a súlyom. Gondolom fog lejjebb is menni. Örülök annak a szűk 10kg mínusznak is, annyival kevesebbel kell bajlódnom.

Amúgy nem pontoztam senkit semerre :)

2017. júl. 10. 15:04
 13/22 anonim ***** válasza:
75%

En 2 eve a kis 15 kilo pluszomat ugy adtam le, hogy vezeto beosztasban dolgoztam 10 orat naponta, mellette gyereket neveltem es szamviteli suliba jartam.

Aki iskolaskent vagy dolgozo fiatalkent nem tesz a kulsejeert, az anyukakent olyan szinten fogja elhagyni magat hogy ihajj. Mert akkor meg a gyereket fogod kifogasnak hasznalni.

2017. júl. 10. 15:10
 14/22 anonim ***** válasza:
sztem probalj kicsit rendszerezettebben enni/élni. nem jó az se ha délben " reggelizel " feltételezem akkor már 6 óra munkával mögötted. igenis enni kell egy korpás zsemlét reggelire vmi sovány hússal.. és 10kor is. sok kis adagos kajálással siman sport nélkül is bepörög az anyagcsereéd főleg fizikai munka mellett. ne koplslj, az végképp rossz
2017. júl. 10. 15:12
 15/22 anonim ***** válasza:
51%
Én 163 cm magasságomhoz az első babámnál 85 kg voltam. Cukros lettem, hiába nem híztam. Aztán szülés után leadtam 10 kg-ot. A második babámmal már nem lettem cukros, bár a diétát tartottam. Most megint tartom a diétát, mert jön a harmadik. Most 72vel kezdtem. Szintén bízom a legjobbakban. 10 kg nagyon sokat számít. Márcsak ebben is.
2017. júl. 10. 15:14
 16/22 anonim ***** válasza:
81%

171 vagyok,kettőt 86-al kezdtem. A harmadikat 95-el. Nem vagyok cukros,vérnyomásom közel sincs a magashoz (90/60) és nem is nézek ki ennyinek,24 hetes vagyok,most is 95-96 kb.

És hát ez nem 20 kg plusz,hanem legalább 30-35. De majd ráérek fogyni,az első után is lefogytam 52-re,borzalmasan néztem ki,hogy őszinte legyek.

És nekem nem hájas semmim amúgy,arányosan vagyok husi és kicsit se látható hurkásnak a kismama hasam.

Ettől független nem egészséges ennyi tulsuly,de ne aggódj ennyire azért. Egyél rendesen,mozogj. Majd ha jön a babaharmadik,akkor is figyelj oda.

2017. júl. 10. 15:24
 17/22 anonim ***** válasza:
53%
A meg volt emelkedve a tsh-d az mennyi? Csak mert a babához nem jó vagy nem elég ha határon belül van.. úgy tudom 1-2 közt jó a babához.
2017. júl. 10. 15:30
 18/22 anonim ***** válasza:
52%

160/94el lettem terhes, 98al mentem szülni, az első pár hónapban 88ra lementem, onnan híztam vissza 98ra.

Most 84 vagyok 10 hónappal a szülés után. Nekem sajnos pajzsmirigyprobléma miatt lett ennyi a súlyom :(

2017. júl. 10. 15:35
 19/22 anonim ***** válasza:
74%

Olvasom itt a válaszodat kedves kérdező de ez kifogások halmaza hogy ezért meg azért nem fogytal le! Az az igazság hogy magadat mentegeted pedig gyenge vagy egy kemény diétához. Csak az eleje nehéz hidd el. Tudom miről beszélek, 2x fogytam már 20-25 kilót.

Egyébként itt olvasom, hogy milyen sokan megúszták terhesség alatt a nagy sulynovekedest azzal, hogy okádtak. Gondolom akkor senki se élvezte, de legalább nem kellett leadni a pluszkilokat szóval irigykedem. . Én soha nem hánytam, ellenben feküdni kellett egy hónapig, emellé pedig iszonyat étvágyam is volt. Nem is csoda, hogy feljott 20 kiló. .

2017. júl. 10. 15:55
 20/22 anonim ***** válasza:
27%

Huh nem olvastam a hozzászólásokat, hisz tapasztalatokat kérsz nagyjából.

Én 163cm/95kg-val lettem terhes. Sok régen 67 kilóig sikerült fogynom, amit két évig tartottam is aztán hirtelen visszajött mind. Ezt nem nevezném jojónak, végül évek múltával kiderült, hogy miért. Azóta se sikerült semmilyen módon fogynom. Szó szerint a diétától a koplalásig a konditeremig... Mindent kipróbáltam. 7 év alatt igyekeztem, de nem sikerült.. pár kiló ment csak le mindig és nem akart lejjebb menni.

7 évig közben babát szerettünk volna évekig nem jött össze, de nem siettünk orvoshoz. Mikor elhatároztuk, hogy na most már orvos, akkor terhes lettem ikrekkel akik kora terhesen el is mentek. :(

Ez után derült ki, hogy Hashimotom van, alul működik a pajzsmirigyem. Kaptam gyógyszert szép lassan egy év alatt lejjebb is ment. Közbe sokat olvastam és ráálltam az IR diétára. Mire endokrinológushoz jutottam 4 kiló minuszban voltam. Hozzá már vérvétel eredménnyel mentem . Ekkor derült ki, hogy IR-em van. Kaptam gyógyszert és kicsit jobban kellett tartanom a diétát. Még 4 kiló ment le és a 3. ciklusban terhes is maradtam.

Nem gondoltam volna, hogy gyógyszer után ilyen hamar sikerül a kis csodánk, szerettem volna kisebb súllyal kezdeni, de így alakult.

Majd szülés után nekilátok szépen, legalább a probléma és a megoldás is megvan. Leszek én még újra normál testalkatú :)

Szóval 37. hetes kismama vagyok +11 kilónál járok. Cukrom rendben. Baba egyenlőre elég nagy, apukája is nagy baba volt.

17. hétig egy dekát nem híztam, egyszer sem hánytam és mindent ettem. Hogy a túlsúlynak köszönhető e vagy sem azt nem tudom, minden esetre a túlsúlyos kismamák kevesebbet szoktak felszedni.

Én gyakorlatilag fogytam, hisz a súlyom nem nőtt csak a hasam :) Sokáig zavart a nagy pocak, mert mindig azon voltam, hogy kisebb legyen, de most imádom, mert tudom, hogy a gyermekem otthona jelenleg :) Lekopogom, de egészséges terhességem van eddig. A legtöbb terhességgel járó probléma elkerült.

Én javaslom neked a kivizsgálást, mert túlsúly mellett érdemes gondolni rá, hogy sok dolog nincs a helyén és hidd el nekem nagyon nehéz ám hosszú évekig minden hónapban szembesülni a kudarccal. Kivizsgálások alatt még diétázhatsz és csökkenhet a kezdő súlyod.

Kívánom neked, hogy minden rendben legyen, elérd a céljaid és végül a kis csodát :)

Bocsánat, hogy hosszú lettem :)

2017. júl. 10. 16:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!