(Lombikosok! ) Más is hízott sokat az Utrogestantól a terhesség elején? Utána mi történt?
12 hetes vagyok. Napi 3x kellett 2 db 100 mg-os Utrogestant használnom, most kell elhagynom. 7 kilót híztam a terhesség előtthöz képest! Az első négy kilót paleo diéta mellett! Amerikai honlapokon olvastam, hogy mások is hízást tapasztaltak, gyakori mellékhatás ilyen mennyiségű progeszteronnál. De a folytatásról már nem írtak.
Az Utro elhagyása után is rohamosan hízni fogok? Ez a terhességi "kiindulási" súlyom? Vagy ha eddig ennyit híztam, akkor a 2. trimeszterben már nem fogok nagyon?
Más okból kaptam Utrogestant, de én is tapasztaltam hízást.
A terhesség további részében nem híztam sokat, sőt volt olyan időszak, mikor fogytam is, mert annyira égett a gyomrom, hogy alig bírtam enni valamit, és nekem a hányás is megmaradt a szülésig. Így összesen 3 kiló plusszal zártam a terhességet, ami valójában minusz lett a szülés után.
Szerintem ne aggódj! Ha már nem kell ez a hormonpótlás, onnantól könnyebb lesz kordában tartani a súlyodat.
Még régen, évekkel ezelőtt volt egy ilyen "határátlépésem".
Az akkori értékek:
Kiinduló: Inzulin 5.20 mU/l (Homa Index 1,2)
60 perces inzulin 86.20 mU/L
120 perces inzulin 88.79 mU/L
A 120 perces inzulin a "szigorú" dokik szerint csak 26-ig jó. Szerintem ha továbbra is ilyen ütemben hízol, akkor jó lenne a 24 hét előtt ellenőrizni, nehogy cukros legyél.
Persze az is lehet, hogy ennek a 7 kilónak a java része víz. :)
Hány kg-ról indultál?
Én is 3x2 utrot használtam, már nem lombik miatt.
Én 3-4 kg-t fogytam a kezdeti súlyomhoz képest, sajnos végig hánytam az egész első trimesztert. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!