Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mekkora az átlagos köldökzsinó...

Mekkora az átlagos köldökzsinór hossza?

Figyelt kérdés
2008. okt. 17. 16:16
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Utánaolvastam neked, azt írják, normális esetben 30-60 cm.
2008. okt. 17. 16:20
 2/4 A kérdező kommentje:

De ari vagy! :-)

És ha rövidebb az átlagnál? 25 cm?

2008. okt. 17. 16:21
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Amikor én szültem az egyik szobatársamat azért császározták,mert a kitolási szakban a rövid kzsinór miatt hiába nyomott a baba csak "liftezett" benne.
2008. okt. 17. 16:27
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Bemásolom neked a cikk részletét:

"Normális hossza 30–60 cm, ám szélsőséges esetben (minden ezredik csecsemőnél) előfordulhat, hogy a köldökzsinór hossza a 80 cm-t is meghaladja. Ez veszélyes, mert a magzat könnyen belegabalyodhat, és a szülés során oxigénellátási problémák léphetnek fel. A 30 cm-nél rövidebb köldökzsinór szintén rendellenes, mivel teljesen megszűnhet benne a keringés. Többek között ezért is nagyon fontos, hogy a terhesség és a szülés alatt a mamák-babák rendszeres és alapos kivizsgálásokon essenek át."

Üdv 1. válaszoló

2008. okt. 17. 16:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!