Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tényleg kötelező kismamáknak...

Tényleg kötelező kismamáknak a fogröntgen?

Figyelt kérdés
Amikor bejelentkeztem a fogászatra, telefonon mondták, hogy ez hozzá tartozik az állapotfelméréshez. Viszont én úgy tudom, hogy csak kifejezetten indokolt esetben röntgeneznek kismamákat. Kérhetem, hogy ne csinálják meg? Így is fognak pecsételni a kiskönyvbe?
2008. okt. 17. 14:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

1.: a fogászat egyáltalán nem kötelező,csak javasolt,mert a baba elveszi a kálciumot,és jobban romlik a fog!

2.: a röntgent meg egyenesen kerülni kell a terhesség alatt!

szóval pecsétet így is kell kapnod!

2008. okt. 17. 14:54
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy kötelező! Sőt, tilos! El ne menj!
2008. okt. 17. 14:55
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Én kb.5x voltam fogdokinál a 35 hetünk alatt, ezalatt egyszer se mondták hogy kötelező a röntgen, sőt ahogy az előttem hozzászóló is írta egyáltalán nem szoktak röntgenezni terhesség alatt!

Első alkalommal ahogy mentem, bepecsételt a kiskönyvbe úgy hogy akkor még meg se nézte a fogaimat, tehát fognak pecsételni neked is! A másik dolog pedig az hogy tényleg nem kötelező alapból elmenni a fogdokihoz csak ajánlott!

Én egész életembe nem voltam annyit a fogdokinál mint az elmúlt 8 hónapba.:) Mindezt csak a babámért meg a saját fogaimért hogy ne legyen gond!

2008. okt. 17. 14:57
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
A röntgen egyfajta sugárzás ami káros a magzatra.A 9 hónap alatt TILOS röntgeneztetned magad!
2008. okt. 17. 15:09
 5/11 anonim ***** válasza:
Ha ennyit nem tud az orvos hogy tilos a kismamákat bármiféle röntgen alá vetni az az ő szégyene.Te utasitsd vissza mert a magzat károsodhat.
2008. okt. 17. 15:11
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Fogröntgen nélkül is kell nekik pecsételni a kiskönyvbe! Esetleg menj másik fogászatra, nincs mindenhol röntgen.

Ne hagyd magad!

2008. okt. 17. 15:21
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Én hallottam már olyanról, hogy röntgenezték a kismamát, épp fogröntgen volt, de valami érdekes anyagú dologgal letakarták az egész hasát. Talán magnézium...? nem tudom, de elméletileg megoldható.

Persze semmi sem kötelező, nem kell kockáztatni! Lehet, hogy nem igazán fogták fel, hogy kismama vagy... Úgyhogy majd személyesen közöld határozottan! :-)

2008. okt. 17. 15:59
 8/11 anonim ***** válasza:
Ólomköpennyel takarják le a hasat, utolsó válaszoló, nem erre gondoltál?
2008. okt. 17. 16:01
 9/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Én nem engedtem, hogy megröntgenezzenek, akkor voltam 17 hetes, pedig nagyon szenvedtem. Terhesen csak nagyon-nagyon indokolt esetben rtg-nek, akkor is ólomköpenyben.

Ha enélkül nem tudja felmérni a fogaid állapotát akkor adja vissza a diplomáját!

Boldog babavárást: 31 hetes kismama :-)

2008. okt. 17. 16:22
 10/11 anonim ***** válasza:
Áh, de arra, ólomköpenyre! Köszi! :-)
2008. okt. 17. 17:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!