Bárányhimlő terhesen?
Van már két fiam,a nagyobbik most megy oviba,ahol nagy eséllyel elkapja majd a barit.Tervezzük a harmadikat...én nem biztos,hogy voltam.
Anyukám azt mondta,hogy amikor pici voltam,s kórházban voltam(más betegség miatt);akkor volt egyetlen egy kiütésem,amire ott azt mondták,hogy bárányhimlő..Azért ez engem nem győz meg Telljessen...A gyerek orvos is azt mondja,hogy kizárt h nrm estem át rajta ha itt laktam ahol jelenleg is( bár ez is egy fura érv)
Szerintetek létezik,hogy valaki bőrtünet nélkül essen át rajta? Édesapám sem volt még.Egyszer olvastam h lehet rá valaki immunis,ami örökölhető.Mit gondoltok?
Illetve ha terhesen kapom el? Mik a veszélyek? Valóban csak az első 12 hétig van jelentősége?Van itt valaki aki terhesen volt himlős?
Gyerekvallalas elott ellenanyagot szurhatsz
Ha negativ amit ketlek mert az emberek 80% volt baranyhimlos akkor van vedooltas
A nőgyógyász vagy a háziorvos tud beutalót adni neked ellengyag szűrésre. Az én nőgyógyázom mindig orvosi levélben vagy miben kérte a házidokimat,hogy adjon beutalót erre meg arra. Hogyhogy a háziorvosod nem tud segíteni???
Fontos,hogy megcsináltasd,mert ha z első trimeszterben kapod el,komoly fejlődési rendellenesség lehet belőle. Én a 37. hétben kaptam el a nagy fiamtól,de nagyon féltem így is,pedig kkor már nem annyira gáz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!