Hogyan tudom megkülönböztetni a "pocakos érzéseket", hogy csak tágul a méhem és feszül a hasam vagy puffadás vagy keményedés?
15hetes kismama
Mindig bajt jelent ha valakinek néha bekeményedik a hasa? Ha normális akkor hányadik héttől az? Pontossan milyen érzés mikor ilyen van?
Méhösszehúzódás akkor is van, ha nem vagy terhes, csak nem figyelsz oda rá, ezért nem is érzed.
Én már 12-13. héten is éreztem keményedést. Picit bekeményedik a hasad, azután újra kilazul.
Nekem azt mondta a doki, ha napi 8x érzem az még normálisnak számít.
Ne idegeskedj, pihenj sokat, aludj napközben 1-1 órát, és sétálj minden nap.
Kellemes babavárást kívánok.
A puffadást onnan tudod megkülönböztetni, hogy a hasad mérete változik. Reggel kicsi, akár fél-egy óra múlva, de főleg este meg akár dupla akkora. És ennek ugye van "végterméke" is:-) elkerülheted a veszélyes ételek kerülésével (kinek mi, nekem a hagyma és a káposzta, van akineka tej, joghurt)
A méh tágulása olyan , mint amikor menstruálsz. Ugyanaz a fájdalom, de nekem 12 hetesen ez már ritkán és rövid időre jelentkezik, kicsi intenzitással.
Keményedést még nem éreztem, erről saját tapasztalatom nincs. De az bizti, hogy néha érezni, én a 16. héttől olvastam, ogy van, és nem szabad, hogy nagyon fájjon, mert az már nem jó.
Beszélj az orvosoddal, bizti elmondja, mi milyen és normális..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!