Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Megtudhatnám pontosan, mik...

Megtudhatnám pontosan, mik azok a homeós bogyók és szerek, amik a szülést megkönnyíthetik? Valamint azt, hogy mennyibe kerülnek és hogyan kell szedni?

Figyelt kérdés
2008. okt. 16. 19:17
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Én pont ma kaptam felvilágosítást erről a szülésznőmtől. A Cimicifuga C12 (37. héttől hétköznaponként 1X5 golyó); Caulophylium C12 (38. héttől hétköznaponként 1X5 golyó); vasárnaponként Arnica C30 (1X5 golyó)? a 39. héttől abban az esetben, ha vannak jóslófájások a Caulophyliumot kell szedni, ha nincsenek, akkor a Cimicifuga-t. Vasárnap ekkor is Arnica-t kell szedni. Ha megindul a szülés, akkor Arnica-t ajánlatos szedni. Valószínű, a jobban felszerelt patikákban meghaphatod ezeket a szereket (esetleg megrendelik Neked). Sajnos az árakat nem tudom.

Remélem azért tudtam segíteni.

2008. okt. 16. 20:35
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia, én másképp szedem ezeket: Caulophyllum CH 30-at a 36. héten kell kezdeni, ekkor heti 1x5 golyócskát. A 37. héten heti 2x5-öt, 38. hét: heti 3x5, 39. hét: heti 4x5, 40. hét: heti 5x5 golyó (esetleg a 41. héten napi 1x5-öt). A Cimicifuga CH 30-at csak a fájások megkezdődésekor kell elkezdeni, sajnos erről többet nem tudok, mert telefonon fogja elmondani akkor a szülésznőm.

Az Arnica CH 30-at szülés után, a gyermekágyas időszakban kell majd szedni, ez a gyógyulást segíti.

Ezen kívül én még málnalevél teát iszom, és gátmasszázst is csinálok.

A homeós bogyók 530 Ft-ba kerülnek, persze ez a kiszereléstől is függ, a tea 270 Ft volt a gyógynövényboltban, míg a gátmasszázsolajat 2000-ért vettem most akciósan a DM-ben.

Remélem segítettem, egy 37 hetes kismama

2008. okt. 16. 22:36
 3/4 A kérdező kommentje:

Igen, segítettél!

Köszönöm a válaszokat! Akkor ugye holnap már elkezdhetem? Holnap lépek a 36. hétbe!

2008. okt. 16. 22:43
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Igen, elkezdheted a Caulophyllumot. annyi gond van vele, hogy elég nehéz beszerezni, én legalább 3-4 gyógyszertárban próbálkoztam, mire meglett, persze nem baj, ha csúszik pár napot az első adag (de ugyanez a helyzet a Cimicifugával és az Arnicával is..)

Ha pesti vagy, tudok olyan gyógyszertárat, ahol általában mindig lehet kapni..

2008. okt. 16. 23:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!