2,5 mm-ig vagy 3mm-ig normális a tarkóredő mérete 12 hetesen?
Figyelt kérdés
Függ az anya életkorától is, hogy meddig jó? Meddig nő a tarkóredő mérete?2017. jún. 12. 15:18
1/18 anonim válasza:
Ez nem függ az életkortól. 3 mm-ig van rendben a méret. Természetesen a tarkóredő nő a babával együtt, ezért nem mindegy a vizsgálat időpontja.
Ha az életkorod indokolja, inkább csináltass pontosabb vizsgálatot is, pl prena vagy amniocentézis.
Az uh kb 70%-ban megbízható csak.
2/18 anonim válasza:
3mm- ig jó, az életkor ezt nem befolyásolja, maximum azt, hogy indokoltabb a részletesebb vizsgálat.
3/18 A kérdező kommentje:
Menstruáció szerint 12+1 hetesen, magzat Uh méretei 12+4 naposnak felel meg és 2,6 mm lett a tarkóredő. Nagy a baj?
2017. jún. 12. 15:57
4/18 anonim válasza:
3mm-ig jó. Nem értem a kérdést...
5/18 anonim válasza:
Elvileg 3-ig jó, de 2,6-tal szerintem tovább fognak küldeni genetikai tanácsadásra. A dokik szeretnek biztosra menni.
6/18 anonim válasza:
Kombinált tesztet nem csináltatsz? Minimum kellene.
7/18 A kérdező kommentje:
Harmadik baba lesz és én is a 3 mm-ig normál értékről tudtam. Aki a genetikai uh-t csinálta kórházban, sokallta ezt a 2,6mm-t. Megijedtem. Hol és mikor lehet megcsináltatni a kombinált tesztet? Szerdán megyek a fogadott orvosomhoz is, gondolom vele beszéljem meg gyorsan a dolgot.
2017. jún. 12. 16:19
8/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenki válaszát.
2017. jún. 12. 16:20
9/18 anonim válasza:
Terhességi kortól függ, hogy 3 mm-ig vagy 2,5-ig tartják normálisnak, mert ugye ahogy nő a baba, nő a tarkóredő is.
Én még az 1,6-tól is megijedtem, mert épp, hogy 11 hetes voltam. De elmentem kombinált tesztre, ami teljesen jó eredményt hozott, remélem tényleg rendben van minden.
Én bementem a klinikára és megkerestem a dokim, szóltam neki, hogy szeretnék kombinált tesztet csináltatni mégis.
Levették a vért, és másnap meg is volt az eredmény, itt 13500 Ft volt.
10/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Szerdán megbeszélem orvosommal. Remélem minden rendben lesz nálunk is.
2017. jún. 12. 17:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!