Rákszűrés terhesség elején?
Figyelt kérdés
Próbálkozunk a férjemmel, és ha most összejön a baba, akkor pont úgy mennék rákszűrésre, hogy még nem mutatná ki a terhességet, nincs veszély a babára, ha összejött, hogy közben ilyen vizsgálatra megyek? Tudom, hogy valakinek terhesség alatt csinálják, de akkor már azért nagyobb a baba, nekünk meg épp megfogan (ha megfogan). Olyan pici még olyankor, nem lesz attól baj, hogy annyira felnyúlkálnak? Vagy inkább várjak a rákszűréssel, ha már 6-7 hetes leszek?2017. jún. 3. 14:47
1/12 anonim válasza:
Hat sztem ne legyel marmost ennyire parás
Kettő, az orvosodat kérdezd meg. De, ha meg ki sem mutatna a teszt,akkor be sem agyazodott szinte ezáltal nincs is mit megpiszkalni ,nem onnan veszik a mintát . Szóval túl aggódod picit!☺☺
3/12 anonim válasza:
Semmi baja nem lesz. Nekem 6.héten volt az első vizsgálat+rákszűrés, nagyon féltem tőle, de semmi nem volt, nem is fájt.
5/12 anonim válasza:
Nekem pl. a doki nem csinált kisterherhesen rákszűrést. Azt mondta jobb félni, mint megijedni és fő a biztonság. Elvileg nem lehet tőle baja a babának, de ezt nem lehet 100%-ra mondani. Nálunk előre tervezett volt mind2 terhesség és én még probálkozás előtt mentem. Én megvárnám, h sikerült-e most a baba, ha megjön, elmennék rákszűrésre és utána probálkoznék tovább.
6/12 anonim válasza:
Nem beszélve arról, h simán eredményezhet kis vérzést, barnázást, ami terhesen csak feleslegesen kelti a pánikot.
7/12 anonim válasza:
Nekem 5 hetesen volt rakszures , nem tortent semmi. Nem amiatt halt el a terhessegem!
8/12 anonim válasza:
5 hetes kismamaként csináltak rákszűrést. Éppen akkor mentem nőgyógyászhoz, mivel pozitív tesztem lett és akkor volt aktuális a rákszűrésem is. Megcsinálták. Semmi sem történt. Már 6 és fél éves a kisfiam.
9/12 anonim válasza:
Szerintem 6-7 hetesen veszélyesebb, mint 4-5 hetesen. Én még nem voltma 5 hetes, de látszódott a petezsák, nem lett semmi.
Korábban kértem, hogy ne, az a terhesség nem maradt meg. Még mondta is a doki, hogy milyen jó hogy nem eröltette, mert sose hittem volna el, hogy nem amiatt történt a vetélés.
Szóval ha meg akar maradni, megmarad, ha nem, akkor meg nem ezen múlik.
10/12 anonim válasza:
Nekem 7 hetesen csinálta a rákszűrést. Semmi baj nem történt. Még csak enyhe vérzés sem volt utána. 20+6 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!