Megrázott az áram, menjek orvoshoz?
Szerintem felesleges.
Ha akkora áramütés ért volna,akkor nem itt gyakoriznál,hanem a földön feküdnél eszméletlenül vagy már a mentőben lennél súlyos égési sérülésekkel a kezeden.
Itt inkább az a kérdés,hogy egy gáztűzhely hogy rázhat meg.
Én azonnal szerelőt hívnék és átnézetném az összes elektromos vezetéket a házban,mielőtt az egyik csinál egy lakástüzet...
A valódi áramütés veszélyes, ha ilyen történik, nem terhesen is kórházba kell menni, mert szívritmuszavart okozhat még órákkal később is.
Ami veled történt, szerintem nem ilyen volt, csak "megcsípett". De ha úgy érzed, hogy tényleg az áram rázott meg, akkor igen, menj be az ügyeletre.
Még mindig jól vagyok, akkor gondolom már nem lesz baj :)
Lehet, hogy amiatt volt, hogy a nap rásütött?
Nem a naptól, rajtad lehetett műszálas ruha. Feltöltődtél és ahogy fémhez értél, megrázott. Ugyanezért ráz néha a kocsiajtó is.
A statikus elektromosság olyan kis mértékű, hogy még egy csecsemőben sem tud kárt tenni, maximum sírna az ijedtségtől és az enyhe fájdalomingertől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!