Ti honnan tudtátok azt, hogy a baba megmozdult?
Nem biztos, hogy már a babát érzed, az is teljesen normális, ha csak 20 hetesen tudod egyértelműen azt mondani, hogy na ez egy mozdulat volt. :) Ne legyen benned "teljesítménykényszer" a védőnő miatt, hogy érezni "kell".
Nagy rúgás nem lesz még félidő környékén, remegésnek, vibrálásnak tudnám leírni az első magzatmozgást ilyesmire figyelj. Eleinte nehéz megkülönböztetni a bélmozgástól, főleg első terhességnél, de picit más azért. Majd hétről hétre egyértelműbb lesz.
De ami fontos, akkor sincs semmi, ha te három héttel később mered rámondani bármire, hogy magzatmozgás volt! Igazából semmi jelentősége, ne stresszelj rajta.
Én most harmadik terhességemben vagyok, 14 hetes múltam. Néha érzek valamit, "mintha" de nem mondom még rá, hogy na ez tuti baba volt, pedig van is benne tapasztalatom. Csak akkor fogom azt mondani, hogy igen, éreztem, ha már nem lesz kétségem afelől, hogy magzatmozgást éreztem. (Tudom, hogy más minden bélmozgásra ráfogja, hogy igen, ő már 10-12 hetesen érezte babát, én inkább csak a biztosra jelentem ki.)
Egyébként fura... 30. héttől szokták kérni, hogy figyelje az ember... sok kismama csak 20. hét után kezdi el érezni rendesen a babát... Fura a védőnőd. Tőlem aztán kérhette volna, hogy számoljam.... 24. héttől éreztem csak annyira, hogy megtudjam mondani mikor van fent vagy mikor alszik... XD
31hkm
Első baba. Izgultam is, h vajon miből fogom tudni,de egyértelmű volt. 19-20.hét között éreztem először. Aztán pár napig csak este, de egy ideje napközben is érzem. Barack evés után nagyon mozgékony. 😂😁
Nekem a dokim kérte, h jegyezzem fel a dátumot, amikor először éreztem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!