Terhességi cukor terhelés 9. tapasztalatok?
Nem lesz gond, időben vagy, de szigorú diéta. Semmi cukor, semmit liszt. A zsemle nem elég, teljes kiörlésű legyen, gyümölcsöt és tejet csak délután fogyassz. Nem lesz gond, nekem 3 hét alatt is sokat javult :) Bár nem is volt ilyen magas és én se híztam csak 3 kilót... Ha betartod a szabályokat nem lesz baj. Ha nem vagy laktózérzékeny nasinak javaslom délután túró + natúr joghurt + citrom héja, kicsi édesítővel esetleg vörösáfonya kevéske bele :)
Jó egészséget és beszélj a dokival. Minden rendben lesz.
31hkm
Ha normális a dokid, elküld diabetológiára (ha nem, érdemes magánúton menni). Azért a diéta nem annyira egyszerű, ahogy itt leírták. Pontosan meg kell határozni, hogy naponta hány gramm szénhidrátot KELL enned és milyen elosztásban. Napi 5 étkezés, megvan, hogy mikor hány gramm lassú és/vagy gyors felszívódású kell. Lassú pl. a teljes kiőrl. kenyér, gyors pl. a gyümölcs.
Minden mennyiséget mérned kell és számolni a szénhidrátot.
Lehet, hogy kapsz mintaétrendet, de nem mindig adnak.
Ezzel elvileg elkerülhető az inzulin.
Mert van ahol nem utalja be a doki ezzel a kismamát? Én felhívtam az orvosom, hogy ez az eredmény, mondta,.hogy másnap menjek a beutalóért. És rengetegen voltunk minden héten a terhes diabetológián (nálunk külön rendelés van erre minden csütörtök délután). Azt hittem, hogy ez alap, mert nálunk mindenkit küldenek tovább. Az orvosom kerek-perec megmondta, hogy ő nem diabetológus, ez nem az ő szakterülete.
Első voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!