Beutalón mit jelent, hogy Grav I?
Kértem a nőgyógyásztól beutalót terheléses cukorvizsgálatra és teljes vérkép vizeletre. Itthon néztem csak meg és az van a beutalón, hogy Grav I + éhgyomori glucose vizsgálat. A Grav I lenne a teljes vérkép, vizelet???
Még szeretném azt is megkérdezni, hátha valaki érti, hogy 2 papírt kaptam. Az egyik beutalón a fent említett vizsgálat szerepel a másikon pedig OGTT vizsgálat. Azt mondta, hogy másnap vissza kell mennem a 2. papírral. Nem egy nap intézik az egész terheléses vizsgálatot? Ahogy olvasgattam a tapasztalatokat nem 2 nap végzik.
Remélem érti valaki :) Köszi előre is!!
A Grav a terhességet jelenti nem a magzatot.
A latin graviditas szóból ered.
Jól írja az első válaszoló, Grav I = első terhesség.
A labor úgy van, hogy az első, vérképes papírral mész első nap, megcsinálják a nagylabort + egy éhgyomri cukrot. Elmész az eredményért, ha normál tartományon belül van, másnap vagy amikor mondják, mész a másik papírral (OGTT) a cukorterhelésre, itt lesz az éhgyomri + 120 perces cukorterheléses vizsgálat.
Köszönöm szépen az összes választ!
Mind nagyon hasznos!!!
Amit az ötös válaszoló ír, azt tudnám én is elképzelni, mert más magyarázat nincs arra, hogy 2 beutalót kaptam. Ez tűnik a leglogikusabbnak. Végülis mindenhol másképpen csinálják.
A Grav az terhesség igen. Valóban az első terhességem, de nem hiszem, hogy azt jelenti. Miért kellene ezt ráírni. 23. héten vagyok, szóval az 1. trimesztert sem írhatta.
Ha pedig a nagy labort érti a Grav I alatt, tehát teljes vérkép és vizelet, nem értem miért nem írta ezt ki egyszerűen. :) Nyilván mindenre választ kapok majd hétfő reggel, csak ha közlik velem, hogy ezen a beutalón nincs teljes vérkép vizelet, akkor rohangálhatok megint 2 napot. :(
Ötös válaszoló Neked is így kettőben csinálták vagy nem személyes tapasztalat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!